SøkLast ned appen

Forskjellige fondstyper

Hvilke type fond du bør velge, kommer an på hvor lenge du skal spare og hvor stor risiko du kan ta. Ingen av fondene har binding, selv om de passer til forskjellig lengde på sparingen

Aksjefond og indeksfond

Disse fondene investerer i 80 % aksjer eller mer, og passer for sparing i minst 5 år. Fondene har høy risiko, og gir større potensiell avkastning enn andre typer fond.

Mer om aksje- og indeksfond

Høyrentefond

Høyrentefond investerer i rentepapirer med høy risiko. Det betyr at fondet låner ut penger til ulike selskaper. Fondene passer sparing i mer enn 5 år.

Lær om høyrentefond

Kombinasjonsfond

Kombinerer aksjer og såkalte obligasjoner. Fondene gir litt lavere risiko enn aksjefond, men også lavere potensiell avkastning. Passer for sparing i mer enn 3 år.

Lær om kombinasjonsfond

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond investerer i rentepapirer med varighet over 1 år, for eksempel gjelden til kommuner og stater. Fondene passer sparing i 1 til 3 år, eller i kombinasjon med aksjefond for å redusere den totale risikoen.

Lær om obligasjonsfond

Likviditetsfond

Likviditetsfond investerer i rentepapirer med varighet under 1 år, for eksempel gjelden til kommuner og stater. Fondene passer sparing i 1 år, eller i kombinasjon med aksjefond for å redusere den totale risikoen.

Mer om likviditetsfond

Del din mening om spareskolen! Nyttig eller ei?

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Last ned i App StoreLast ned i Google Play
Download app QR code

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Apple Store badgeGoogle Play Store badge

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.