SøkLast ned appen

Obligasjonsfond

Obligasjonsfond investerer i rentepapirer, og er en type rentefond. Det betyr at fondet låner ut penger til for eksempel kommuner og stater. Lånene har lengre varighet enn 1 år.

Obligasjonsfond passer for deg som skal spare i ett til tre år, men kan også kombineres med sparing i aksjefond for å redusere den totale risikoen i sparingen din.

Obligasjonsfond kan investere i en rekke forskjellige rentepapirer, både i selskaper, kommuner, og stater. Obligasjonfond kan derfor variere i risiko, og det er lurt å se på risikomerkingen av fondet. Les gjerne litt om fondet før du kjøper.

Graf som viser risiko i obligasjonsfond mot andre fondstyper

Risiko i forskjellige fondstyper: Obligasjonsfond er en type rentefond med en risiko midt på treet, men med større mulig avkastning enn likviditetsfond, som er den andre typen rentefond. Foto: Sbanken/DNB.

Obligasjonsfond og aksjesparekonto

For å kunne plassere fond på en aksjesparekonto, må fondet inneholde minst 80% aksjer. Obligasjonsfond kan derfor ikke plasseres på en aksjesparekonto. Denne fondstypen må plasseres på en fondskonto, og det beregnes skatt på gevinst når du selger fondet.

Gå videre til neste steg i spareskolen: lær mer om valutasikring av fond

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Last ned i App StoreLast ned i Google Play
Download app QR code

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Apple Store badgeGoogle Play Store badge

Del din mening om spareskolen! Nyttig eller ei?

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.