SøkLast ned appen

Likviditetsfond

Likviditetsfond, tidligere kalt pengemarkedsfond, er en type rentefond som investerer i rentepapirer. Det betyr at fondet låner ut penger til for eksempel kommuner og stater. Lånene har kortere varighet enn 1 år.

Likvididtetsfond er den fondstypen med lavest risiko. Hvis du har lyst på høyere avkastning enn det du får på en sparekonto, men vil unngå de store svingningene, kan likvididtetsfond være tingen for deg.

Likvididtetsfond passer for kortere sparehorisonter og bør vurderes hvis du har behov for penger raskt, for eksempel hvis hvitevarer skulle ryke, eller hvis du skal spare i ett år eller mindre.

Likvididtetsfond kan også kombineres med plasseringer i aksjefond for å redusere den totale risikoen i spareporteføljen.

Graf som viser risiko i likviditetsfond mot andre fondstyper

Risiko i forskjellige fondstyper: Likviditetsfond (tidligere pengemarkedsfond) er den fondstypen med lavest risiko. Foto: Sbanken/DNB.

Likvididtetsfond og aksjesparekonto

For å kunne plassere fond på en aksjesparekonto, må fondet inneholde minst 80% aksjer. Likvididtetsfond kan derfor ikke plasseres på en aksjesparekonto. Denne fondstypen må plasseres på en fondskonto, og det beregnes skatt på gevinst når du selger fondet.

Gå videre til neste steg i spareskolen: lær mer om valutasikring av fond

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Last ned i App StoreLast ned i Google Play
Download app QR code

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Apple Store badgeGoogle Play Store badge

Del din mening om spareskolen! Nyttig eller ei?

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.