SøkLast ned appen

Er sparing i globale indeksfond noe for meg?

Mange som sparer i fond sverger til globale indeksfond for langsiktig sparing. Det er det gode grunner til. Her kan du lese om hvorfor, og samtidig få noen gode tips for sparing i globale indeksfond.

To jenter gir hverandre high five

Sbanken - et konsept fra DNB

Lesetid 3 minPublisert 28.06.24

Globale indeksfond kan være et naturlig valg hvis du skal starte å spare i ditt første fond. Det kan også være gunstig som grunnmuren blant flere andre fond i sparingen din.

Indeksfond er passivt forvaltede fond. Det vil si at de investerer etter forhåndsbestemte regler. Indeksfond skal nemlig følge utviklingen i et marked, for eksempel Norden eller verden. Passiv forvaltning gir lavere kostnader, og for hver krone du sparer i kostnader, har du en krone mer å spare for. Jo lenger du sparer i fond, jo mer sparer du på lave kostnader.

Spar i hele verden med et globalt indeksfond 🌍

Når et indeksfond er globalt, investerer det i selskaper over hele verden. Det betyr at sparingen din blir spredt ut på alt fra 1500 til 3000 selskaper som holder til i alle verdensdeler og en rekke bransjer. Det gir deg lavere risiko enn hvis du sparer i et fond med få selskaper.

Det er nettopp den lave prisen og spredningen på veldig mange selskaper som gjør at mange sverger til globale indeksfond.

Hvordan sparer jeg i et globalt indeksfond?

Først og fremst er det lurt å ha et langsiktig perspektiv på sparingen din. Verdien på globale indeksfond og fond generelt kan på kort sikt gå mye opp og ned. Jo lenger du sparer, jo større er sannsynligheten for at du får god avkastning. Globale indeksfond passer for sparing i minst 5 år, og er et godt valg hvis du for eksempel sparer til pensjon, barn, eller noe annet lengre frem i tid.

Globale indeksfond passer også bra som grunnmuren blant flere andre fond i sparingen din. Du kan for eksempel spe på sparingen med indeksfond som investerer i Norden eller Norge hvis du ønsker å spre sparingen din enda mer. Du kan også kombinere et globalt indeksfond med andre typer fond for å få lavere risiko på sparingen, som for eksempel et rentefond.

Her kan du lese mer om risiko med forskjellige typer fond.

Lær mer om sparing i fond og aksjer!

Vi har samlet det viktigste for deg som ønsker å lære mer om sparing i fond og aksjer. Les om alt fra hva et fond egentlig er, til hva som er risikoen med investering i aksjer.

Besøk spareskolen

Start spareavtale, så går sparingen av seg selv

Det er lurt å starte en spareavtale som trekker penger samme dag som lønnen din kommer på konto. Da går sparepengene rett i fondet før du får brukt de, og du slipper å tenke på sparingen siden den går av selv. Og det kanskje viktigste: du får spredt sparingen din over en lang periode. Da får du dra nytte av nedganger i markedet og du unngår å kjøpe fond kun når det er dyrt.

Lær mer om spareavtale hos oss.

Mest populære globale indeksfond 😍

Indeksfond er i vinden og topper ofte listen over de mest kjøpte fondene i Sbanken. Det finnes mange globale indeksfond å velge mellom. Det kan derfor være lurt å se på kostnaden: jo billigere fondet er, jo mer sitter du igjen med av sparepengene dine.

Hvis du lurer på hva andre kunder hos oss gjør, så ser du en liste over de mest kjøpte globale indeksfondene hos oss nedenfor 👇

Mest populære globale indeksfond

Dette er de 5 mest kjøpte globale indeksfondene i oktober blant kunder i Sbanken-konseptet:

  1. DNB Global Indeks A
  2. KLP Aksje Global Indeks P
  3. DNB Klima Indeks A
  4. Storebrand Global Indeks N
  5. Storebrand Indeks - Alle Markeder N

Hvor mye bør jeg spare i indeksfond?

Det velger du helt selv. Det minste månedlige beløpet du kan spare hos oss er 300 kroner. Jo mer du sparer og jo tidligere du begynner, jo større potensial har sparingen din i fond til å vokse.

Andre kunder i Sbanken sparer for eksempel omtrent 2 400 kroner i snitt i måneden i fond.

Samtidig er ikke det viktigste hvor mye du sparer, men at du kommer i gang.

Kom i gang med spareavtale i appen 🚀

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Last ned i App StoreLast ned i Google Play
Download app QR code

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Artikler om sparing

Kvinne sjekker telefonen på torg

Disse fondene får terningkast 6 akkurat nå

Dine Penger gir månedlig terningkast til fond. Terningkastet gjenspeiler ifølge dem hvilke fond som får høyest avkastning i forhold til risiko.

Se fondene med terningkast 6
Magnus Selven

Derfor bør du spare månedlig i urolige tider

Når Norge stengte ned i mars 2020, falt Oslo Børs over 30 prosent på et par uker. Likevel ville en fast spareavtale i fond lønne seg i samme periode.

Les hvorfor du bør spare månedlig

Var denne artikkel nyttig?

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00kundeservice@sbanken.no

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.