Hopp til innhold

Open banking

Open banking portalen er åpen for alle betalingstjenestetilbydere i EU og EØS.

Open banking is available to all payment service providers from the EU and EEA.

Tilgang til DNB Sbanken kontoer  

Fra og med 28. mars vil tilgangen til Sbanken-kontoer skje gjennom DNB's PSD2 API-er. Kontonumrene vil forbli uendret, og tilgangen til dem gjennom PSD2 vil følge samme prosedyre som med eksisterende DNB-kontoer.

Det vil komme mer informasjon på denne siden på et senere tidspunkt.

Access to DNB Sbanken accounts  

Starting from 28 March, access to Sbanken accounts will be through DNB's PSD2 APIs. The account numbers will remain unchanged and accessing them through PSD2 will follow the same procedure as with existing DNB accounts. 

More information will be available on this page at a later time.

PSD2-portalen  

Betalingstjenestetilbydere som ønsker tilgang til bankens konto og betalingsgrensesnitt er velkommen til å registrere seg i PSD2-portalen. Der får du informasjon om PSD2 APIene. Portalen er åpen for betalingstjenestetilbydere fra hele Europa og er derfor på engelsk.

Velkommen til PSD2-portalen

PSD2 Portal  

We invite you to build innovative applications and use our PSD2 APIs. As a payment service provider you will find all the necessary services for getting access to account information and initiating payments for your application in the PSD2 portal. 

Access the PSD2 portal

PSD2 statistikk  

I forbindelse med RTS artikkel 32 overvåker Sbanken tilgjengeligheten og ytelsen til det dedikerte grensesnittet. Sbanken publiserer kvartalsstatistikk om tilgjengeligheten og ytelsen til det dedikerte grensesnittet og grensesnittet som brukes av betalingstjenestebrukerne.

Last ned statistikk for siste kvartal

PSD2 statistics  

For the purpose of the RTS' article 32, Sbanken monitors the availability and performance of the dedicated interface. Sbanken publishes quarterly statistics on the availability and performance of the dedicated interface and of the interface used by its payment service users.

Download statistics for the last quarter

Utviklerportalen - Developer portal

Utviklerportalen

Her får du åpne APIer og kan bygge din egen bank. Ha tilgang til dataene dine og lag noe spennende. Valget er ditt. 

Vil du ha tilgang til utviklerportalen må du først registrere deg som bruker av betabanken. Vi tilbyr dette til deg som allerede er kunde hos oss, men vi ønsker også velkommen til andre med innovative løsninger som kan gi bedre kundeverdi.

Developer portal

The developer portal is open for our customers who want to build their own bank with our APIs. 

Få mer informasjon om utviklerportalen

Spørsmål om open banking eller PSD2?

Hva er open banking?

Open banking kjennetegnes av åpne APIer, som gjør det mulig å bygge applikasjoner og tjenester som utveksler informasjon med banken. 

Det er et teknisk grensesnitt som tillater tredjeparter å lage løsninger for å tilby kunder å vise kontoinformasjon og transaksjoner fra ulike betalingskontoer. Det vil også gi muligheten til å gjennomføre betalinger fra de samme kontoene. Tredjepartene vil kunne gjøre dette for alle banker i Europa og dermed tilby en flate for å hente ut kontoinformasjon og gjennomføre betalinger konto til konto. Vi vil også være en slik tredjepart og på sikt gi deg som kunde mulighet til å tilgjengeliggjøre betalingskontoer fra andre banker. I første omgang norske banker, og på sikt andre banker i Skandinavia og Europa.

Vår Chief Digital Officer har skrevet mye om temaet Open banking og du kan lese mer på bloggen hans (ekstern lenke).

Ønsker du å utvikle din egen bank med våre APIer kan du bli med i Utviklerportalen vår. 

Les mer om Utviklerportalen

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Hva er PSD2?

PSD2 er et nytt betalingstjenestedirektiv som regulerer betalingsformidling i EU og EØS. I Norge trer direktivet i kraft 14. september 2019.

Innføringen av direktivet vil gi deg mulighet til å få fullstendig oversikt over alle kontoene dine. Har du konto i flere banker, kan du se alle samlet uansett hvilken nettbank, app eller mobilbank du logger deg på. Du kan også betale fra hvilken konto du vil uten å måtte logge på flere steder.

De viktigste kravene i PSD2 er allerede tatt inn i det norske lovverket. Tekniske løsninger for å kunne vise kontoer og betale uavhengig av banktilhørighet er på vei, og vil trolig bli tilgjengelig for alle i løpet av september 2019.

Er du kunde i Sbanken og har konto i en annen bank i tillegg? Da kan du kanskje tjuvstarte litt. Sjekk om din bank er klar til å dele kontoinformasjon ved å velge Legg til konto fra annen bank i Totaloversikten.

Målet med PSD2 er å legge til rette for økt konkurranse i markedet for betalingstjenester. Direktivet skal gjøre betaling enklere, billigere og mer effektivt, og sikre at alle land har samme regelverk. PSD2 skal i tillegg forebygge svindel ved at det stilles en del nye krav til sikkerhet. 

Les mer om PSD2 hos Finans Norge.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Hvordan får jeg tilgang til PSD2-portalen?

Hvis du er en tredjepartsaktør får du tilgang til PSD2-portalen ved å klikke deg inn via linken under her. Da får du all informasjon du trenger for registrering videre. 

Onboard PSD2 portalen    

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Hvem kontakter jeg for spørsmål om open banking og PSD2?

Du finner all informasjon du trenger i PSD2 portalen og på Utviklerportalen. Skulle du lure på noe er det bare å kontakte oss: 

api@sbanken.no

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Who do I contact for help?

If you have any questions regarding open banking please email us at: api@sbanken.no 

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.