SøkLast ned appen

Hvorfor du bør ha en bufferkonto

En bufferkonto er en sparekonto som skal hjelpe deg med uforutsette utgifter og uventede hendelser. Den gir deg ekstra økonomisk trygghet og kan redusere stress når noe skjer, enten om vaskemaskinen ryker eller om tannlegeregningen ble høyere enn du trodde. Med en bufferkonto er har du et sikkerhetsnett som tar deg i mot om du trenger det.

Kvinne sitter i stol hjemme og smiler

Sbanken - et konsept fra DNB

Lesetid 1 minPublisert 01.02.24Oppdatert 22.04.24

Hvor stor skal bufferen være?

Hvor stor bufferen din bør være, avhenger av familiesituasjonen og økonomien din. Som en tommelfingerregel bør bufferen tilsvare 1 til 3 måneder med faste utgifter. Eier du enebolig og har andre verdier som bil, hytte eller båt, bør du vurdere å ha en litt høyere buffer.

Hvordan spare til bufferkonto

For å kickstarte en bufferkonto kan det være lurt å sette av penger når du får større utbetalinger som feriepenger, bonuser eller om du får igjen penger på skatten. Videre er det smart å opprette en fast overføring fra brukskontoen til bufferkontoen. Setter du opp overføringen på lønningsdagen din, er det mulig du ikke merker at du sparer engang.

Det viktigste er uansett at du sparer, ikke hvordan du sparer. Hos oss får du sparekonto med god innskuddsrente og uten begrensninger på uttak. Du kan også kalle sparekontoen hva du vil - for eksempel bufferkonto.

Last ned appen og kom i gang

Les mer om kontosparing

Sparekonto med god innskuddsrente, uten begrensninger på uttak og ingen bindingstid.

Sparekonto

Artikler om sparing

Magnus Selven

Derfor bør du spare månedlig i urolige tider

Når Norge stengte ned i mars 2020, falt Oslo Børs over 30 prosent på et par uker. Likevel ville en fast spareavtale i fond lønne seg i samme periode.

Les hvorfor du bør spare månedlig
Kvinne sjekker telefonen på torg

Disse fondene får terningkast 6 akkurat nå

Dine Penger gir månedlig terningkast til fond. Terningkastet gjenspeiler ifølge dem hvilke fond som får høyest avkastning i forhold til risiko.

Se fondene med terningkast 6

Var denne artikkel nyttig?

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.