SøkLast ned appen

Hvordan kommer jeg i gang med fondssparing?

Det finnes flere måter å komme i gang med sparing i fond på hos oss. Du kan velge fond selv eller få skreddersydde råd fra en av våre autoriserte rådgivere.

Du velger fond på egenhånd

Kanskje du har spesifikke fond du leter etter, eller bare vil spare i et globalt indeksfond for å gjøre det enkelt? I appen vår får du et av norges største fondsutvalg, med alt fra obligasjonsfond til aktive aksjefond og rimelige indeksfond.

I fondslisten når du skal kjøpe fond, finner du alle fondene du kan spare i. Her kan du blant annet filtrere og sortere på kostnad, regioner, etisk merking, bransjer, risiko og fondstyper.

Vi fikser alt

Du kan også få investeringsrådgiving hvis du ønsker en skreddersydd spareplan som passer akkurat deg og din økonomiske situasjon. Ingen spørsmål er for store eller for små for våre autoriserte rådgivere. Du kan booke en prat med en autorisert rådgiver her, eller slå på tråden.

Christine Bentzen

Vi er tilgjengelig hverdager fra 08:30 til 16:00

Få gode spareråd

55 26 00 00 Send e-post

Trenger jeg noe spesielt for å kjøpe fond?

I veiviserne for kjøp av fond åpner du enkelt kontoene du trenger for å komme i gang. Utenom kontoene du oppretter når du kjøper fond, trenger du ikke noe annet. Du kan gjøre enkeltkjøp i fond, eller starte fast sparing i en spareavtale.

Med en spareavtale kjøper du andeler i ett eller flere fond gjennom automatiske trekk. Husk at fond ikke har bindingstid. Du kan når som helst endre, avslutte eller pause sparingen din. Minste beløp for en spareavtale eller enkeltkjøp er 300 kroner.

Du starter enkelt en spareavtale i appen. Les mer om hvordan du gjør det på siden vår for spareavtaler.

Hvordan følger jeg med på fondssparingen min?

Når du kjøper fond tar det normalt 2-7 virkedager før fondene er synlig på kontoen din. Grunnen til at noen forvaltere har så lang oppgjørstid er at forvalterne er hjemmehørende i utlandet, og at ulike tidssoner og oppgjørstid mot forvalterne forsinker prosessen.

Etter ordren er gjennomført kan du se fondene i appen ved å velge Sparing i menyen. Over tid vil du kunne se utviklingen, både i form av prosent og i kroner. På sidene for fond og sparing har du også mulighet til å kjøpe mer, selge eller bytte til andre fond.

Verdien på fondet (fondskursen) oppdateres normalt en gang om dagen på virkedager.

Så enkelt kjøper du fond i appen:

Åpne appen

Dette steget vet vi at du fikser lett som bare det.

Trykk på sparing i menyen

Du finner valget nederst i appen.

Trykk på kjøp fond

Så er det bare å velge fondene du vil spare i.

Fortsatt blant de billigste på fond!

Ifølge en prisundersøkelse i februar 2024, er det store forskjeller i pris når privatpersoner skal kjøpe fond.

Prisforskjellene kan utgjøre hele 233 599 kroner hvis du sparer over 30 år. Da er det godt å se at vi fortsatt er blant de billigste, så sitter du igjen med mer av sparepengene dine.

Last ned appen og kom i gang med fondssparing

Priser fondssparing

Se alle priser

Fondskonto

0 kr

Kjøpsomkostninger

0 kr

Salgsomkostninger

0 kr

Valutapåslag ved handel i fond notert i utenlandsk valuta

0,25 %

Plattformhonorar

Indeksfond

0,10 %

Aktive fond

0,30 %

Fond med rådgivning

0,40 %

I tillegg kommer forvaltningshonorar til de ulike fondsforvalterne. En del av forvaltningshonoraret blir tilbakebetalt til deg.

Priseksempel indeksfond: 0,20 % til forvalter, 0,10 % til deg og 0,10 % til Sbanken-konseptet. Totalkostnad blir 0,20 %.

Priseksempel aktivt aksjefond: 1,50 % til forvalter, 0,75 % til deg og 0,30 % til Sbanken-konseptet. Totalkostnad blir 1,05 %.

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Last ned i App StoreLast ned i Google Play
Download app QR code

Ta med deg sparingen på farta!

Start fondssparing på bussturen hjem, invester i aksjer fra sofakroken, eller sjekk feriekontoen din i et kjedelig møte.

Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.

Del din mening om spareskolen! Nyttig eller ei?

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.