SøkLast ned appen

Pensjon for deg over 55 år

Skaff deg et klart bilde av økonomien din som pensjonist, hvis du ikke allerede har gjort det. Vurder å redusere andelen aksjer i sparingen din.

Eldre damer ser på mobil sammen

Du som har bikket 55 år bør ha full oversikt over økonomien du kommer til å ha når du blir pensjonist. Hvis du ikke har undersøkt hvor mye du kommer til å få utbetalt i pensjon, bør du gjøre dette nå. Du kan undersøke den forventede pensjonen din ved å logge inn på norskpensjon.no .

Skal du gå av før du er 67 år?

Mange kan ta ut full eller delvis pensjon fra fylte 62 år. Hvilke muligheter du har, må du undersøke med NAV og pensjonsleverandøren til arbeidsgiveren din. Det du må huske på, er at den årlige utbetalingen av pensjon normalt vil være lavere når du går av tidlig, fordi pensjonen skal fordeles over flere år.

For mange som går av før de blir 67, er egen sparing essensielt for å ha stor nok pensjon.

Det er aldri for sent å starte sparing

Det er aldri for sent å skaffe seg et bedre utgangspunkt. Hvis du ser at du ønsker mer å rutte med som pensjonist, kan det være lurt å starte å spare. Gjennomsnittskunden i Sbanken-konseptet sparer omtrent 2 500 kroner i måneden. Hvis du har mulighet til å gjøre det samme fra du er 55 år til du er 67 år, kan du regne med å sitte igjen med 510 000 kroner i fond.

Eksemplet over inkluderer en forventet årlig avkastning på 5,75 %, inkludert forventet inflasjon på 2 %. Tallene er hentet fra Finans Norge sin bransjeavtale om avkastningsprognoser.

Skal du redusere andelen aksjer i sparingen?

Husk også å se over spareavtalene dine, både dine egne og pensjonen arbeidsgiveren din sparer for deg. Det er spesielt viktig at du vurderer å redusere andelen aksjer i pensjonssparingen din.

Mange spareavtaler som justerer seg automatisk, begynner å senke andelen aksjer gradvis fra en bestemt alder. Hvis det ikke går automatisk for deg, må du huske å gjøre det selv eller få hjelp fra en rådgiver.

Jobber du i det offentlige og har offentlig tjenestepensjon, trenger du ikke å gjøre noe. Den offentlige tjenestepensjonen blir ikke påvirket av spareprofiler eller aksjeandeler. Ta kontakt med pensjonsleverandøren til arbeidsgiveren din hvis du vil vite mer.

Last ned appen og kom i gang

I appen vår kan du enkelt starte sparing i fond, og du får full oversikt over sparingen din, uansett hvor du er.

Last ned appen og kom i gang

Relevante artikler

Magnus Selven

Derfor bør du spare månedlig i urolige tider

Når Norge stengte ned i mars 2020, falt Oslo Børs over 30 prosent på et par uker. Likevel ville en fast spareavtale i fond lønne seg i samme periode.

Les hvorfor du bør spare månedlig
Kvinne sjekker telefonen på torg

Disse fondene får terningkast 6 akkurat nå

Dine Penger gir månedlig terningkast til fond. Terningkastet gjenspeiler ifølge dem hvilke fond som får høyest avkastning i forhold til risiko.

Se fondene med terningkast 6

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.