SøkLast ned appen

Pensjon for deg fra 45 til 55 år

Hvis du ikke har begynt egen sparing til pensjon, bør du begynne å spare nå. I tillegg bør du undersøke hva du kan forvente å få i pensjon.

Venner sitter rundt et kjøkkenbord

Mange kan få seg en overraskelse når de ser hva pensjonen faktisk vil utgjøre. Du som er mellom 45 og 55 år, bør undersøke hvor mye du kommer til å få utbetalt i pensjon på tidspunktet du ønsker å gå av. Du kan undersøke den forventede pensjonen din ved å logge inn på norskpensjon.no .

Hvor mye må du spare nå?

Når du har fått fullstendig oversikt over hva du kan forvente å få i pensjon, kan du også få et bilde av hvor mye du må spare for å oppnå den pensjonen du ønsker. Mange som for eksempel vil gå av tidlig med pensjon, vil måtte øke sparingen for å ha råd til å gå av.

Det er nå du har mulighet til å tilpasse sparingen din for å få pensjonen du ønsker. Hvis du ikke har startet egen sparing til pensjon, er det lurt å komme i gang.

Gjør deg opp meninger om hvor mye penger du ønsker å ha tilgjengelig hvert år eller hver måned, og lag en spareplan basert på dette.

Hvis du trenger veiledning om hvor mye du bør spare, kan du også snakke med en autorisert rådgiver. Ingen spørsmål er for små eller for store for rådgiverne våre.

Sjekk spareprofilen din

Husk også å se over spareavtalene dine, både dine egne og pensjonen arbeidsgiveren din sparer for deg. Det er spesielt viktig å undersøke om du må gjøre endringer selv for å få lavere andel aksjer i sparingen når pensjonsalderen din nærmer seg, eller om det går automatisk.

Mange spareavtaler som justerer seg automatisk, begynner å senke andelen aksjer gradvis fra en bestemt alder. Hvis det ikke går automatisk for deg, må du huske å gjøre det selv eller få hjelp fra en rådgiver.

Jobber du i det offentlige og har offentlig tjenestepensjon, trenger du ikke å gjøre noe. Den offentlige tjenestepensjonen blir ikke påvirket av spareprofiler eller aksjeandeler. Ta kontakt med pensjonsleverandøren til arbeidsgiveren din hvis du vil vite mer.

Last ned appen og kom i gang

I appen vår kan du enkelt starte sparing i fond. Da får du full oversikt over sparingen din, rett i lommen.

Last ned appen og kom i gang

Artikler om sparing

Kvinne sjekker telefonen på torg

Disse fondene får terningkast 6 akkurat nå

Dine Penger gir månedlig terningkast til fond. Terningkastet gjenspeiler ifølge dem hvilke fond som får høyest avkastning i forhold til risiko.

Se fondene med terningkast 6
Magnus Selven

Derfor bør du spare månedlig i urolige tider

Når Norge stengte ned i mars 2020, falt Oslo Børs over 30 prosent på et par uker. Likevel ville en fast spareavtale i fond lønne seg i samme periode.

Les hvorfor du bør spare månedlig

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.