SøkLast ned appen

Pensjon for deg fra 35 til 45 år

Det er fortsatt lenge til du blir pensjonist, og det viktigste er at du starter å spare nå. Husk å sjekke pensjonen hos arbeidsgiveren din.

Portrett av kvinne ute i kveldslys

Mellom 35 og 45 års alder, får mange litt mer rom for sparing til pensjon. Du har kanskje fått barn eller egen bolig, og allerede betalt ned litt av lånet. Uansett hvor du befinner deg i livet, er det bedre å starte å spare til pensjon med et lavt beløp, enn å ikke spare noe.

Start sparing nå, og øk den heller senere

Hvis du ikke allerede er i gang med egen sparing til pensjon, er det lurt å vurdere å starte nå. Det er lenge til du blir pensjonist, men det er viktig å komme i gang. Jo tidligere du begynner å spare, jo mindre penger må du sette til side.

Hvis du for eksempel sparer 1 000 kroner i måneden fra du er 40 år til du blir 67 år, kan du regne med å sitte igjen med 750 000 kroner som du kan spe på pensjonen din med. Utregningen er basert på en forventet årlig avkastning på 5,75 %, inkludert forventet inflasjon på 2 %. Tallene er hentet fra Finans Norge sin bransjeavtale om avkastningsprognoser.

Hvis du venter til du er 50 år med å starte, må du spare 124 000 kroner mer for å oppnå samme beløp. Å begynne pensjonssparingen nå, selv med et mindre beløp, betyr rett og slett at du må spare mindre enn hvis du venter med å starte sparingen.

Husk pensjonen hos arbeidsgiveren din

Jobber du i det private og har en innskuddspensjon hos arbeidsgiveren din, vil den typisk være plassert i en spareprofil som har en blanding av aksjer og renter i fondene. Siden det er flere tiår til du blir pensjonist, kan du med fordel velge en spareprofil med bare aksjefond. På lang sikt, kan du forvente høyere avkastning hvis du velger større andel aksjefond i pensjonssparingen din.

Finn ut hvor arbeidsgiveren din sparer til pensjon for deg, og sjekk spareprofilen din. Da har du allerede gjort deg selv en god tjeneste. Mange pensjonsleverandører tilbyr også en sparepakke som justerer andelen aksjer automatisk når du blir eldre. Da slipper du å tenke på sparingen i det hele tatt.

Jobber du i det offentlige og har offentlig tjenestepensjon, trenger du ikke å gjøre noe. Den offentlige tjenestepensjonen blir ikke påvirket av spareprofiler eller aksjeandeler. Ta kontakt med pensjonsleverandøren til arbeidsgiveren din hvis du vil vite mer.

Ikke bli nervøs av urolighet

Sparing til pensjon er den mest langsiktige sparingen du kan drive med. Det er derfor viktig at du fortsetter å spare selv om det skulle være urolig i aksjemarkedet. Det er rett og slett godt for den langsiktige sparingen din at du også sparer i urolige tider.

Du kan lese mer om sparing i urolige tider her.

Last ned appen og kom i gang

I appen vår kan du enkelt starte sparing i fond.

Last ned appen og kom i gang

Artikler om sparing

Kvinne sjekker telefonen på torg

Disse fondene får terningkast 6 akkurat nå

Dine Penger gir månedlig terningkast til fond. Terningkastet gjenspeiler ifølge dem hvilke fond som får høyest avkastning i forhold til risiko.

Se fondene med terningkast 6
Magnus Selven

Derfor bør du spare månedlig i urolige tider

Når Norge stengte ned i mars 2020, falt Oslo Børs over 30 prosent på et par uker. Likevel ville en fast spareavtale i fond lønne seg i samme periode.

Les hvorfor du bør spare månedlig

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.