Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Mobilvett - Tips om sikker mobilbruk

Bruk av mobiltelefon og nettbrett har økt kraftig de siste årene. Hos Sbanken kan du trygt bruke nettbank, app og SMS-bank med nettbrett og mobiltelefon.

Vi anbefaler at du likevel setter deg inn i hvordan du kan beskytte din mobile enhet slik at du kan redusere muligheten for å bli frastjålet personlig informasjon. Her har vi samlet noen gode tips og råd til deg for trygg bruk av mobile enheter.

1. Bruk tastelås eller fingeravtrykk

Bruk tastelås for å beskytte innhold på mobilen din. Del aldri PIN-kode, passord eller sikkerhetsmønster med noen.

  • Skjul tastaturet ved åpning av tastelåsen.
  • Bruk ulik kode for tastelås og SIM-kortet.
  • Husk bruk av autolås (vi anbefaler 1 min)

2. Nedlasting av apper

Last kun ned apper fra de offisielle markedsplassene. De offisielle kildene (Google Play, App Store m.fl.) har rutiner for å kontrollere applikasjonene. Denne kontrollen er nærmest ikke-eksisterende på uoffisielle applikasjonsmarkeder.

Les vilkårene nøye når du laster ned en app. Sjekk hva apper samler inn av informasjon om ditt bruk og deg som bruker før du godtar og installerer.

Ikke installer apper som du føler deg utrygg på og avinstaller apper som du ikke bruker.


3. Mistet telefonen eller nettbrettet ditt?

Sørg for å sperre telefonabonnementet ditt. Logg inn for å deaktivere appen på den mobilen som er mistet eller stjålet. I tillegg kan du laste ned appen på en annen enhet. Dersom du har Apple Pay, husk å slette kortet ditt i Wallet.

4. Sensitiv informasjon må ikke lagres

Innloggingsinformasjon til nettbanken, PIN-koder for bankkort, og lignende må du ikke lagre på din mobile enhet.

Slett meldinger du sender og mottar fra SMS-banken.


5. Hold programvare og operativsystem oppdatert

Oppdaterer jevnlig apper og operativsystem for å unngå mulige sikkerhetshull. Vi anbefaler å slå på automatiske oppdateringer for både operativsystem og applikasjoner.

6. Ikke overstyr tillatelser fra produsent på din mobil

Ikke bruk mobile enheter som er modifisert til å overstyre tillatelser fra produsent for nedlasting av innhold. Dette er kjent som «jailbreak» på iOS operativsystemet eller «rooting» på Android. Det øker faren for skadelig innhold. Vær oppmerksom på at bruk av modifisert enhet kan få konsekvenser for det ansvar banken tar ved en eventuell tvist.

7. Husk å logge ut

Dersom du ikke logger ut så risikerer du at uvedkommende med tilgang til telefonen eller nettbrettet ditt får tilgang til kundeforholdet ditt og kan gjennomføre betalinger på vegne av deg.

For mer informasjon om hvordan du kan sikre deg så anbefaler vi denne saken fra Norsis:
10 tips for sikrere mobilbruk