Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hjelp

Hva er PSD2?

PSD2 er et nytt betalingstjenestedirektiv som regulerer betalingsformidling i EU og EØS. I Norge trer direktivet i kraft 14. september 2019.

Innføringen av direktivet vil gi deg mulighet til å få fullstendig oversikt over alle kontoene dine. Har du konto i flere banker, kan du se alle samlet uansett hvilken nettbank, app eller mobilbank du logger deg på. Du kan også betale fra hvilken konto du vil uten å måtte logge på flere steder.

De viktigste kravene i PSD2 er allerede tatt inn i det norske lovverket. Tekniske løsninger for å kunne vise kontoer og betale uavhengig av banktilhørighet er på vei, og vil trolig bli tilgjengelig for alle i løpet av september 2019.

Er du kunde i Sbanken og har konto i en annen bank i tillegg? Da kan du kanskje tjuvstarte litt. Sjekk om din bank er klar til å dele kontoinformasjon ved å velge Legg til konto fra annen bank i Totaloversikten.

Målet med PSD2 er å legge til rette for økt konkurranse i markedet for betalingstjenester. Direktivet skal gjøre betaling enklere, billigere og mer effektivt, og sikre at alle land har samme regelverk. PSD2 skal i tillegg forebygge svindel ved at det stilles en del nye krav til sikkerhet. 

Les mer om PSD2 hos Finans Norge.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.