Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hjelp

Når må jeg begynne å betale renter for kortbruken?

I disse tilfellene må du betale debetrenter for kredittkortbruk:

  • Når du ikke betaler skyldig beløp på forfallsdato for kredittkortfakturaen
  • Når du tar ut penger i minibank
  • Når du betaler en regning med trekk fra kredittkortkontoen
  • Når du overfører penger fra kredittkortkontoen til andre kontoer
  • Når du benytter kredittkortet til å betale hos Posten og Post i butikk

Varekjøp med kredittkortet utført i en periode fra første til siste dato i måneden, er rentefritt til og med den 20. i neste måned. Varekjøp har altså en rentefri periode på opptil 50 dager.

Betaler du inn skyldig beløp til kredittkortkontoen ved forfallsdato den 20. og kun har utført varekjøp, må du ikke betale renter. Dersom du ikke betaler hele det skyldige beløpet til forfall, blir det beregnet renter fra den 21. for beløpet du har utestående hos oss.

Dersom du tar ut penger i minibank, overfører til andre kontoer eller betaler regninger fra kredittkortkontoen, blir det beregnet debetrenter fra samme dag. Det samme gjelder betalinger hos Posten og Post i butikk, som Posten anser som et kontantuttak. Med andre ord er det ingen rentefri periode for andre transaksjoner enn varekjøp.

Du kan også bli belastet for en dags rente i tilfeller hvor du betaler tilbake et opptrukket beløp innenfor samme dag. Årsaken til det er at vi ikke kan garantere for hvilken rekkefølge transaksjoner blir bokført på samme dag. 

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.