Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hjelp

Hva er Swing pricing?

Swing pricing på fond er et hjelpemiddel for å beskytte eksisterende andelseiere i et fond mot transaksjonskostnader som oppstår når det er høy tegning eller innløsning i et fond.

Forvalter kan ”svinge” NAV-kursen opp eller ned etter en fastsatt prosentsats hver gang netto tegning eller innløsning overskyter en forhåndsdefinert terskel. Prosentsats og terskelverdi er ikke offentlig tilgjengelig.

Kunder som skal kjøpe eller selge fond med ”Swing pricing” kan dermed ikke vite om de blir påvirket positivt eller negativt ettersom det er total netto tegning i fondet som blir lagt til grunn. Man vil ikke kunne vite verken før eller etter handel om kursen har blitt ”svungt” eller hvilken vei den eventuelt har svunget. Det er derfor umulig å si hvordan dette vil påvirke deg som kunde da det også kan tenkes at du kan kunne tjene på dette om du handler motsatt vei av majoriteten i markedet.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.