Hopp til innhold

Hjelp

Når er forfallstidspunktet for regningsbetaling?

Forfallsbehandlingen skjer ca kl. 00:20, 08:50, 10:00, 12:00 og 14:00.

Mottakerkonto i Sbanken-konseptet:
Når du betaler til en mottaker som har konto i Sbanken-konseptet, vil betalingen bli utført straks den er registrert dersom forfallsdato er samme dag. Dersom forfallsdato er frem i tid på en betaling til en konto i Sbanken-konseptet, vil mottakers konto bli godskrevet ved forfallsbehandling.

Betalinger til mottaker som har konto i Sbanken-konseptet utføres uansett når på døgnet den er registrert og uansett hvilken dag det er. Så lenge forfallsdato er samme dag, blir beløpet utført straks og mottaker mottar beløpet samtidig som du belastes. 

Mottakerkonto i annen bank:
Betalinger til mottakere i andre banker blir alltid belastet og godskrevet konto samme dag bortsett fra helg (lørdag og søndag) og helligdager. Tidspunktene ser du under:

Vær oppmerksom på at tidspunktene ikke er absolutte. For å være på den sikre siden bør en regning være ferdig registrert noen minutter før det tidspunktet vi starter behandling av forfall.

  • Betalinger registrert mellom 00:20 - 10:00 blir godskrevet mottakers konto samme formiddag.
  • Betalinger registrert mellom 10:00 - 12:00 blir godskrevet mottakers konto samme ettermiddag.
  • Betalinger registrert mellom 12:00 - 14:00 blir godskrevet mottakers konto samme ettermiddag fra klokken 15:30. 
  • Betalinger registrert mellom 14:00 - 00:20 blir godskrevet mottakers konto fra klokken 05:30. 
  • Betalinger registrert fredag etter klokken 14:00, blir behandlet natt til mandag klokken 00:20 dersom dette er en virkedag. Mottakers konto blir godskrevet mandag morgen fra klokken 05:30.

OBS: Hvis du haker av for Belast umiddelbart, belastes beløpet kontoen din umiddelbart. Det vil ikke være mulig å endre eller slette betalingen i ettertid. Kvittering blir tilgjengelig etter neste betalingsoppgjør under Utførte betalinger. Mottaker vil motta pengene ved vanlig oppgjør, se tidspunkt ovenfor

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.