Hopp til innhold

Hjelp

Er det noe jeg ikke bør flytte inn på aksjesparekonto?

Tap?
Det du bør være oppmerksom på er aksjer og fond med tap. Hvis du har verdipapirer med tap så bør du tenke deg om før du setter disse inn på aksjesparekontoen. Med et urealisert tap har du også et urealisert skattefradrag som du har rett på når du selger. Det vil ikke være mulig å realisere tapet og få fradraget fra innsiden av en aksjesparekonto uten å avslutte hele kontoen. Da må også all annen beholdning på kontoen være realisert. 

Hvis du planlegger å beholde verdipapirene og forventer at de skal stige framover så du uansett ikke vil komme til å realisere tap og få skattefradrag kan du sette dem inn på aksjesparekontoen.

Arv eller gave?
Vær også oppmerksom på at hvis du har tenkt at noe av beholdningen din skal gis vekk til andre så er det per nå slik at hele aksjesparekontoen må overføres hvis det skal være skattefritt å overføre beholdningen fra en person til en annen. Hvis du tenker at bare noe av beholdningen din skal overføres til noen andre som verdipapirer og du ønsker at det skal være skattefritt ved overføring så bør du vurdere å holde det utenfor aksjesparekontoen.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.