SøkLast ned appen

Hvordan fungerer rammelån?

Et rammelån er et fleksibelt boliglån som gir deg mer økonomisk frihet i hverdagen. Her kan du lese mer om hvordan det fungerer.

Ung kvinne står i stuen

Med sikkerhet i boligen din kan du låne en ramme på opptil 60 % av verdien på boligen. Du kan ta ut og bruke penger fra lånerammen når du vil, så lenge siste terminbeløp er betalt.

De fleste velger et rammelån med avdragsfrihet. Da betaler du bare renter på beløpet du har brukt av rammen, og du velger selv når og hvor mye du betaler i avdrag. Det er altså avdragene som reduserer lånet, så det er smart å sette opp en fast betaling til rammelånet — så går det av seg selv. Rentene blir belastet automatisk hver termin fra en konto og dato du har valgt selv.

Du kan utføre betalinger på rammen når du vil. Men gjør du en innbetaling 1-3 dager før terminforfall, vil det gå til å dekke terminbeløpet ditt. Hver gang du gjør en betaling på rammelånet, vil nedbetalingsplanen oppdatere seg.

Eksempel

Har du en bolig til en verdi på 4 millioner kroner, kan du få en låneramme på maks 2.4 millioner kroner. Om du har brukt 2 millioner av lånerammen, er det det du betaler renter på.

Du har da 400.000 kroner igjen som du kan bruke av lånerammen.

Vanlige spørsmål om rammelån

Fant du det du lette etter?

Lenker

Om SbankenPersonvern og sikkerhetOffisielle kanalerAvtalevilkår

Kontakt oss

Vi har åpent 07-22 (10-18)

Ring 55 26 00 00Skriv til oss

© Sbanken – et konsept levert av DNB Bank ASA.