Hopp til innhold

E-takst

Når du søker om boliglån eller boligkreditt kan du bli bedt om å dokumentere verdien på boligen din. Da trenger vi en e-takst fra en eiendomsmegler etter befaring, og den må ikke være eldre enn seks måneder. 

E-takst er den nye bransjestandarden for verdivurdering fra megler. Det er en enkel verdivurdering som legger til grunn sammenlignbare salg, i tillegg til opplysninger og dokumentasjon om boligen. E-taksten viser informasjon om boligen og lignende boliger i området. Megler fastsetter den endelige verdien basert på kjennskap og erfaring i markedet.

Hvorfor e-takst?

Vi godkjenner e-takst fordi det er det tryggeste både for oss og for deg. Den lages alltid i samme format uansett megler. E-taksten lagres også hos Eiendomsverdi, en uavhengig aktør, sånn at vi enkelt får tilgang til den når du eller megler sender oss referansenummeret. Der finner vi all informasjonen vi trenger.

Hvordan får du e-takst?

For å få en e-takst på boligen din må du kontakte en eiendomsmegler. Prisene varierer, så vi anbefaler at du sjekker ut flere meglere.