Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Gode råd når du kjøper bil

Søker du billån hos oss får du en egen kundebehandler som kontakter deg og kan gi deg svar på alle eventuelle spørsmål du måtte ha. Det gjør det enklere for deg når du skal kjøpe bil.

Ha finansiering i orden

Ikke betal bilen kontant før du søker lån. Vi har bare mulighet til å utbetale lånebeløpet direkte til selger. Ring oss gjerne hvis du er usikker.

Heftelser

Tar du billån hos oss er du trygg på at gamle heftelser slettes. Vi innfrir heftelsen når vi utbetaler. Dette forutsetter at lånebeløpet ditt er over restsaldo.

Her kan du selv sjekke heftelser i Brønnøysundregisteret.

Kjøpekontrakt

En kontrakt vil ivareta både kjøperens og bilselgerens interesser. Med kjøpekontrakt er det lettere å reklamere dersom uventede problemer skulle dukke opp. Ved kjøp fra private bilselgere kan du bruke en standard kontrakt utarbeidet av NAF.

Omregistrering

Ved omregistrering må både selger og kjøper signere Melding om kjøretøy som skifter eier (salgsmelding). Meldingen leveres elektronisk på Statens vegvesen sine nettsider, eller fysisk på en trafikkstasjon. Når Salgsmeldingen er levert, godkjent og omregistreringsavgiften er betalt, utsteder Statens vegvesen et midlertidig vognkort. Vi trenger kopi av det for at vi skal utbetale billånet. Det tar forresten 2-5 dager før det ordinære vognkortet er klart.

Omregistreringsavgiften er avhengig av vekt og årsmodell på bilen og finnes på skatteetatens sider.

Forsikring

Når du har lån hos oss må du ha full kasko med maks egenandel på 12 000 kroner. Kasko betyr normalt at du blant annet er sikret mot kollisjonsskader på egen bil, utforkjøring og hærverk. 

Finansiering

I nettbanken og appen kan du søke om gebyrfritt billån og få svar med en gang. Hos oss får du:

  • Ingen etableringsgebyr eller termingebyr
  • Inntil 10 års løpetid gir deg lavt månedlig beløp
  • Lån til ny eller brukt bil

Dersom du ikke vet hvilken bil du skal kjøpe, kan du søke om et finansieringsbevis. Det kan enkelt gjøres om til en lånesøknad når du har funnet riktig bil.