Hopp til innhold

Vera Verandas Vilje - fokus på samhold og vennskap

Framgang sammen får mange søknader om støtte til ulike teaterstykker og musikaler. Denne søknaden om pengestøtte til Vera Verandas Vilje var en av dem. Den skilte seg ut og fikk støtte. Hva var det som gjorde at denne søknaden skilte seg ut?

Når prosjektet gjør en forskjell

Vera Verandas Vilje er en barne- og ungdomsmusikal, i regi av Bjølsen skoles kulturforum, som ble fremført i Trikkestallen i Oslo 11-14. februar i år. Det deltok ca. 40 barn fra 10 til 14 år som kommer fra bydel Sagene.

Støtten fra Framgang sammen kom med andre ord mange barn til gode. I tillegg er dette et skikkelig dugnadsarbeid. Både store og små jobber sammen for å få dette gjennomført, og de fikk leie Trikkestallen vederlagsfritt.

Et viktig punkt er også at det er gratis for barna å delta, noe som vi ser på som et stort pluss. Bydel Sagene er en bydel med store sosiale forskjeller. Her bor det en miks av familier med god økonomi og familier med dårlig økonomi. Prosjektet legger sterkt vekt på å at dette skal være en møteplass hvor det ikke spiller noen rolle hvilken type familie du er fra, og alle skal ha en mulighet til å være med uavhengig av foreldrenes inntekt.

En skikkelig ildsjel med mye pågangsmot

Ambassadøren som ringte opp prosjektet møtte en skikkelig ildsjel. Anne Britt Granaas har, sammen med foreldre, drevet skolekoret etter at det stod i fare for å legges ned på grunn av mangel på penger. Hun er også involvert i flere prosjekter i bydelen, og er svært opptatt av møteplasser for ungdom på tvers av bakgrunn. 

Referansepersonen i søknaden hadde utrolig mange lovord om Anne Britt. I følge referansepersonen har Granås en enorm evne til å få med foreldre og barn fra familier som vanligvis ikke er så aktiv i nærmiljøet. Hun ringer, følger dem opp og passer på at alle er med.

"Hun er en skikkelig ildsjel med masse pågangsmot. Når Anne Britt setter i gang med noe, blir det alltid noe av."

Framgang sammen er stolt bidragsyter til Vera Verandas Vilje, som også fikk støtte fra Bydel Sagene, Frifond organisasjon og Oslo Nye.