Hopp til innhold

Sisterhood - et pusterom for jenter

Sisterhood handler om jentegrupper som, sammen med erfarne ledere fra utekontakten, jobber med relasjonsbygging, sosial kompetanse, selvfølelse og selvtillit. Nærmiljøvirksomheten i Oppegård kommune så behovet for en slik satsning og søkte støtte til dette.

Slik etablerte Oppegård kommune jentegruppen Sisterhood

Nærmiljøvirksomheten ønsket å fange opp jenter i 8. klasse som trengte en gruppe å høre til. Et fellesskap hvor jentene skal ha det kjekt sammen, og hvor de skal skulle ha rom til å diskutere seg frem til gode valg i forhold til blant annet rus og seksualliv. Målet var og er at jentene skulle oppleve tilknytning til et sunt miljø.

Sisterhood Oppegård startet opp i juni 2015. Det startet med to eventer for å rekruttere og informere 8. klasse jenter om det nye tilbudet. Dette var en stor suksess med totalt 74 deltakere som fikk informasjon om Sisterhood.

Jentene fikk si noe om hva de kunne tenke seg å snakke om i en Sisterhoodgruppe og det ble en skikkelig jentekveld med smoothies, cupcakes, negledesign og goodiebags. Første jentegruppe startet opp i september med 10 spente jenter.

Gode samtaler om viktige tema

Nærmiljøvirksomheten forteller om en fantastisk høst sammen hvor gruppen møttes hver uke med tema og aktivitet annenhver gang. Det ble snakket om selvtillit og selvfølelse, 'hvem er jeg', jenter og vennskap, skjønnhet og helse, trakassering og grenser. Halvåret ble avsluttet med temaet fremtid, håp og drømmer. Sisterhood bruker snakkestein og en rekke refleksjonsøvelser som gjør at det blir både gøy og lett for alle å delta.

I tillegg til temakvelder har jentegruppen hatt en rekke aktiviteter som for eksempel Askimbadet, filmkveld, spa og middag på restaurant. De har tegnet, klippet og limt sammen og pausen med litt mat har også vært et viktig sosialt samlingspunkt.

Både jentene i gruppa, foreldrene og ledere var så fornøyde med gruppen at de har valgt å fortsette med samme gruppe etter jul. Jentegruppen hadde flere viktige temaer å ta opp.

Verdifull støtte til god selvfølelse

- Vi er svært takknemlige for støtten vi har fått fra Skandiabanken Framgang sammen. Det har bidratt til at vi kunne starte opp Sisterhood i Oppegård. Målet har vært å styrke jentenes selvfølelse og lære dem å sette tydelige grenser for seg selv. I tillegg ønsker vi å bidra til at jentene kan ta gode valg for seg selv når det gjelder rusmidler, gruppepress og andre aktuelle temaer.

- Sisterhood har blitt et godt etablert tiltak som er populært i jentemiljøet og etterspurt blant foreldre og skolene. Vi gleder oss til å fortsette arbeidet med Sisterhood i Oppegård og la flere jenter få mulighet til å være med i en Sisterhoodgruppe. Tusen takk for støtten!

Her kan du lese mer om Sisterhood