Hopp til innhold

Prosjekter vi støttet i 2015

I 2015 har vi hatt tre utdelinger, med søknadsfrist mars, juni og november. Takk til alle engasjerte ildsjeler som gjør en forskjell.

Hvordan hindre at ungdommer dropper ut?

Vi trenger hjelp til å beholde ungdommene i idrettslaget. Nå dropper flere ut på grunn av dårlig økonomi og forventninger om kjøp av idrettsutstyr. Kan vi få hjelp til å hjelpe, spurte Kongsvinger Fortress.

Ildsjeler i Kongsvinger med viktig fokus

Sommerleir på Sæteren Gård

Sæteren Gård, DNT Oslo, søkte Framgang sammen om støtte til å ta barn fra Groruddalen med på sommerleir.

Takk for vel gjennomført prosjekt og flotte bilder tilbake.

Sommerminner som varer

Jentene på tur

Styve Gard driver en jentegruppe for ungdommer. Formålet er forebygging av rus og psykiske helseplager. Styve Gard søkte Framgang sammen om milder til å reise på tur med jentene. Og tur ble det.

På tur for første gang

I møte mellom mennesker kan mye skje

I bydelen Østensjø i Oslo har Bøler kirke og Frelsesarmeen Home-Start gått sammen og etablert et tekstilverksted. Målet er å øke integreringen mellom flerspråklige familier og norske familier.

Mestring og nettverk

Friluftgjengen ved Skjervøy barneskole

Friluftsgjengen er et prosjekt ved Skjervøy barneskole som hindrer at elever dropper ut av grunnskolen. Denne gjengen søkte om støtte til blant annet en overnattingstur.

Gode minner fra barneskolen

Vi kan gjøre en forskjell  

En liten hilsen fra frokostgjengen på Herøya. "Takk for støtte til gratis skolefrokost. Ungene koser seg og starter dagen på en god måte".

Frokost, samhold og personlig hilsen

Støtte til rock og samhold

Lismarka Rockschool bruker musikk til å skape samhold, selvtillit og glede. Framgang sammen har bidratt med støtte til flere musikkinstrumenter.

En vinneroppskrift

Bark Lillehammer

BARK tilbyr alle skolebarn en aktiv fritid med ulike aktiviteter hver uke. Tilbudet inkluderer alle og det koster ingenting å delta. Framgang sammen har bidratt med midler og har nå fått fine bilder tilbake.

Aktiv fritid for alle

Fokus på jentegrupper

Nærmiljøvirksomheten i Oppegård kommune så behovet for en satsning på jenter på ungdomskolen. Slik har de gått frem for å opprette et gruppefellesskap med rom for både alvorlige diskusjoner og morsomme aktiviteter.

Sisterhood - et pusterom for jenter

Sykler til voldsutsatte barn

I mai 2016 åpnet Stine Sofie Stiftelsen Norges første nasjonale senter for voldsutsatte barn og deres pårørende.

Gjennom aktiviteter og morsomme opplevelser sammen med andre som er i samme situasjon skal senteret gi voldsutsatte barn livsglede og mestring.

Framgang sammen har støttet senteret med sykler til barna. Takk til deg som sparer i Framgang sammen-fondet slik at vi kan hjelpe.

Glad vi kunne bidra med noe

Gratis trening i Tausevika

Med mye dugnadsånd og med støtte fra flere har Tausevika fått et aktivitetsområde med parkeringsplass, gangvei, strand, badeflåte og et helårs aktivitetsapparat.

Trening og bading for alle

Aktivt pusterom

"Det er godt å se at barna som bærer en tyngre ryggsekk enn andre kan senke skuldrene, le og være fri."

Omsorg & opplevelser for fosterbarn

Å lage og spise mat sammen

En ide blir ikke alltid som en har tenkt seg på forhånd, men resultatet kan likevel bli fantastisk bra.

Hilsen fra Loen ungdomsklubb

Vera Verandas Vilje

Vi er stolt av å ha støttet denne gjengen med gjennomføringen av musikalen Vera Verandas Vilje. Framgang sammen får mange søknader om støtte til ulike teaterstykker og musikaler. Hvorfor skilte dette prosjektet seg ut og fikk støtte?

Derfor fikk dette prosjektet støtte

Et sted å sove om natten

Dette prosjektet søkte ikke midler til en aktivitet, utstyr eller markedsføring. Denne gjengen søkte om støtte til å gi ungdommer et nettverk av gode rollemodeller og et sted å sove for natten.

22B i Trondheim

Hjelp til pårørende

Vi har fått en interessant og rørende hilsen fra For Fangers Pårørende avdeling Trøndelag.

For en forskjell denne gjengen gjør for en sårbar gruppe!

Hilsen fra For Fangers Pårørende

Lekende og morsomt

Regncon er en spillfestival for barn og unge som i høst ble arrangert for 23. gang. Her er alle velkommen til lek, spill og samspill.

Takk for tilbakemelding og gøye bilder!

Radio Harstad

Ungdomsradioen Radio Harstad har fått midler til å pusset opp studio og promotere radioen ut mot ungdom.

Vi har fått en veldig fin tilbakemelding om hva pengestøtten er blitt brukt til.

Radio - for ungdom av ungdom

I tillegg fikk disse prosjektene støtte i 2015

  • Rødbysætra aktivitetssenter driver Aktiv sommercamp som er et tilbud til alle barn og ungdom mellom 7 og 16 år i skoleferien. De har et tett samarbeid med barnevernstjenesten i Hurum kommune, samt nabokommunene Svelvik og Røyken.
  • Kodeklubben Sandsli består av foreldre som på frivillig basis ønsker å arbeide for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i et digitalt samfunn.
  • Autismeforeningen Møre og Romsdal jobber for at barn og unge med autismespekterdiagnose skal ha en møteplass der de kan møte andre med samme utfordringer i livet.
  • IL Norna-Salhus 
  • New Faces Konsert og musikkonkuranse for lokale ungdomsband i Skien.
  • Sjukt Viktig - Ideskaper Helene Forsling står bak boken Sjukt Viktigt, en bok pedagogisk hobbybok som hjelper barn med svært syke foreldre/nære familiemedlemmer å sette ord på tanker og følelser rundt sykdomm.
  • Norsk Fosterhjemsforening, Østfold - Har fått støtte til å lage en hyggelig dag for fosterfamilier med både fosterbarn og biologiske barn. Formålet er at både barn og voksne kan møte andre som er i samme situasjon.
  • Toten statlige mottak - Go-cart tur for ungdommer på mottaket, hvor bilturen til og fra mottaket blir en etterlengtet arena for å få gode samtaler med ungdommene. Målet med aktiviteten er å normalisere hverdagen i den grad det er mulig.
  • Frelsesarmeens Musikkskole Oslo - Prosjektet retter seg mot barn og unge fra vanskeligstilte familier som av sosiale og/eller økonomiske årsaker faller utenfor det eksisterende musikk- og kulturskoletilbudet. Musikkskolen ønsker primært å være med å gjøre en forskjell i St. Hanshaugen bydel, men er tilgjengelig for alle som måtte ønske å benytte seg av tilbudet.