Hopp til innhold

For noen er julen vanskelig, men vi kan gjøre noe

Høsten 2014 startet vi opp den ideelle stiftelsen Skandiabanken Ideer for livet. På kort tid fikk vi inn over 150 søknader om støtte til små og store tiltak hvor engasjerte personer gjør en stor forskjell for barn og unge som vokser opp i Norge.

Tilhørighet og mestring

Den første søknaden som har fått støtte er Mental Helse Kongsberg. De søkte støtte til å gjennomføre et juleverksted for barn og foreldre med psykiske utfordringer i desember 2014:

«Målet med arrangementet er å øke samholdet mellom barn og foreldre og samtidig gi barna en positiv opplevelse i hverdagen. På juleverkstedet lager barna blant annet julegaver, juledekorasjoner, kort og masker. Hensikten er å gi barna en opplevelse av mestring ved selv å kunne skape disse tingene. Ekstra hyggelig er det når julenissen kommer på besøk og deler ut gaver.

På juleverkstedet treffer barna andre i samme situasjon, noe som gir fellesskap og tilhørighet. Ikke minst kan dette skape nye vennskap barna imellom som vil være en viktig støtte i hverdagen for både barn og foreldre»

Å gjøre en forskjell

Mange barn og unge har det svært godt i Norge i dag, ikke minst i julen. Det er en tid hvor de fleste koser seg med julepynt, juleverksted, baking og julegaver. Mental Helse Kongsberg gjør en forskjell for barn og foreldre som ikke har økonomi, eller overskudd til å lage juleforberedelser selv.

Vi takker Mental Helse Kongsberg for et viktig engasjement. Pengestøtte til materiell, mat og gaver er en ting, en annen ting er de engasjerte medmenneskene som står bak arrangementet.

Vi trenger ildsjeler som fanger opp barn og ungdom som trenger det mest, og som med mye engasjement kan gjøre en forskjell for det enkelte barn. Ønsker du å gjøre en forskjell? Neste søknadsfrist for å søke midler fra Ideer for livet er 31. mars 2015.