Hopp til innhold

Hvorfor du bør ha en bufferkonto

En sparekonto som reduserer stress og gir deg ekstra trygghet.

En bufferkonto er en sparekonto som skal hjelpe deg med uforutsette utgifter og uventede hendelser. Den gir deg ekstra økonomisk trygghet og kan redusere stress når noe skjer, enten om vaskemaskinen ryker eller om tannlegeregningen ble høyere enn du trodde. Med en bufferkonto er har du et sikkerhetsnett som tar deg i mot om du trenger det.

Hvor stor skal bufferen være?
Hvor stor bufferen din bør være, avhenger av familiesituasjonen og økonomien din. Som en tommelfingerregel bør bufferen tilsvare 1 til 3 måneder med faste utgifter. Eier du enebolig og har andre verdier som bil, hytte eller båt, bør du vurdere å ha en litt høyere buffer.

Hvordan spare til bufferkonto
For å kickstarte en bufferkonto kan det være lurt å sette av penger når du får større utbetalinger som feriepenger, bonuser eller om du får igjen penger på skatten. Videre er det smart å opprette en fast overføring fra brukskontoen til bufferkontoen. Setter du opp overføringen på lønningsdagen din, er det mulig du ikke merker at du sparer engang.

Du kan opprette en fast overføring ved å klikke her.


Det viktigste er at du sparer, ikke hvordan du sparer. Hos oss får du sparekonto med god innskuddsrente og uten begrensninger på uttak. Du får godskrevet renten på kontoen din i slutten av hver måned. Du kan også kalle sparekontoen hva du vil - for eksempel bufferkonto.