Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hjelp

Hva er open banking?

Open banking kjennetegnes av åpne APIer, som gjør det mulig å bygge applikasjoner og tjenester som utveksler informasjon med banken. 

Det er et teknisk grensesnitt som tillater tredjeparter å lage løsninger for å tilby kunder å vise kontoinformasjon og transaksjoner fra ulike betalingskontoer. Det vil også gi muligheten til å gjennomføre betalinger fra de samme kontoene. Tredjepartene vil kunne gjøre dette for alle banker i Europa og dermed tilby en flate for å hente ut kontoinformasjon og gjennomføre betalinger konto til konto. Vi vil også være en slik tredjepart og på sikt gi deg som kunde mulighet til å tilgjengeliggjøre betalingskontoer fra andre banker. I første omgang norske banker, og på sikt andre banker i Skandinavia og Europa.

Vår Chief Digital Officer har skrevet mye om temaet Open banking og du kan lese mer på bloggen hans (ekstern lenke).

Ønsker du å utvikle din egen bank med våre APIer kan du bli med i Utviklerportalen vår. 

Les mer om Utviklerportalen

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.