Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hjelp

Hva innebærer det at jeg kan avvise renteøkninger på boliglånet mitt?

Når du mottar varsel om renteendring, kan du akseptere endringen ved passivt samtykke, dvs. at du ikke foretar deg noe.

Dersom du er uenig i en varslet renteøkning, kan du si opp lånet når som helst det måtte passe seg. Men vi vil gjerne at du tar kontakt med oss først.

Finansavtaleloven gir deg også rett til å avvise en varslet renteøkning. Om du velger å sende inn en formell avvisning av vårt varsel om forhøyelse av renter, gebyrer eller omkostninger, har vi rett til å si opp lånet med to måneders varsel, og denne retten vil vi benytte. Dette innebærer at du må betale tilbake hele lånet innen to måneder.

Klarer du ikke det, kan det medføre kostnader og - i verste fall - betalingsanmerkning for deg og medlåntaker. Avvisning kan kun skje ved at du sender en e-post til driftbolig@sbankendnb.no

Vi anbefaler derfor at du ikke avviser endringer, men at kontakter oss på vanlig måte på 55 26 00 00 om du har spørsmål, slik at vi kan finne en løsning sammen.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.