Hopp til innhold

I møte mellom mennesker kan mye skje

I bydelen Østensjø i Oslo har Bøler kirke og Frelsesarmeen Home-Start gått sammen og etablert et tekstilverksted. Målet er å øke integreringen mellom flerspråklige familier og norske familier. 

Fellesskapsfølelse

Ideen bak tekstilverkstedet er enkel. Hvordan skape noe i bydelen som integrerer ulike nasjonaliteter? Svaret de gikk for var å inviter inn barnefamilier i bydelen til felles middag og deretter blir opplært i forskjellige aktiviteter som stoff trykk, strikking, hekling, maling.

- I møte mellom mennesker kan mye skje. Vi setter oss ned sammen rundt et stort bord, spiser middag og etterpå er vi kreative. Her kommer familier fra hele verden for å skape noe sammen, sier Gunhild Jakobsen, ildsjel i Bøler tekstilverksted.

Et nettverk i Norge

Tekstilverkstedet har fått med seg en tekstilkunstner som har ansvaret. Hun jobber også i husflidslaget.

- Målet for tiltaket er å skape mestring, at flerspråklige familier skal møte norske familier og skape nettverk i Norge, sier Gunhild.

I 2015 søkte tekstilverkstedet støtte fra Framgang sammen. Pengene har gått til innkjøp av tekstilutstyr og mat. De fikk et klart ja på sin søknad. Styret i stiftelsen har stor tro på at dette prosjektet reduserer utenforskap og øker inkludering og selvfølelsen til de som deltar.

Med et brennende engasjement fra Bøler kirke og Frelsesarmeen Home-Start, og med støtte fra oss og flere, fungerer tekstilverkstedet i beste velgående. De har møter en gang i måneden, og da samles 30 og 45 små og store.

Vi synes ideen med felles middag og tekstilverksted er strålende, og ønsker Bøler tekstilverksted lykke til med fortsettelsen.