Hopp til innhold

Kom.Inn

På ungdomskafeen Kom.Inn i Alta lager norske ungdommer og unge enslige asylsøkere middag sammen hver torsdag. Alle mellom 13-19 er velkommen inn.


Våren 2017 søkte Alta menighet støtte til flerkulturelle ungdomsmiddager på Kom.Inn. Vi har fått en fin hilsen tilbake. 

Rapport til Framgang sammen

Her kommer en rapport fra flerkulturelle ungdomssmiddager på Kom.Inn i Alta (Kom.Inn er en ungdomskafé, et lavterskeltilbud for ungdom i alderen 13-19 år som har vært drevet at Alta menighet siden 2001).

Tusen takk for de 10 000 kronene som har gjort det mulig å lage ukentlige middager på Kom.Inn, for norske ungdom og unge enslige asylsøkere. Det har vært en stor glede at vi hver torsdag siden 3.august 2017 har kunne laget middag sammen med og til disse ungdommene.

Oppmøtet har vært bra! I snitt har det vært 15 ungdom til hver middag, noen ganger over 20. 

Ungdomskafeen Kom.Inn

I søknaden skrev jeg at vi ønsket å ha felles middag én gang i måneden, men vi skjønte fort at det var et ønske og behov for å ha det oftere. I utgangspunktet tenkte vi også at vi skulle rullere, slik at åtte gutter fra mottaket kunne komme hver gang. Men når man får telefon fra mottaket om at flere enn åtte har lyst å komme, så sier man ikke nei. Det er jo bare fantastisk at de har lyst å være sosiale, og kanskje få en liten pause fra en krevende hverdag med livet på vent.

Vi har hatt fokus på sunn mat som vi har laget fra bunnen av. Tross det og at det har vært mange til bords har vi klart å holde oss til budsjettet på omkring 500 kr per middag.

Matlagingen har også vært en fin arena for muntlig norskopplæring. Ikke minst er matlaging og måltid en fin sosial arena og møtested for norske og utenlandske ungdommer.

Ungdomskafeen Kom.Inn

Vi har dessuten funnet ut at pannekaker er en gøy middag å lage sammen fordi det da er lov til å leke litt med maten. Og stemningen var stor da en av de afghanske guttene skulle «flippe» pannekaken for første gang, og klarte det helt perfekt :)

Men som dere kanskje forstår har bidraget fra Framgang sammen vært med på å gjøre en forskjell! Igjen: tusen takk for bidraget!

Hilsen Marianne Haugvik Hodne, Integreringskoordinator i Alta menighet.

Har du en ide eller et prosjekt som hindrer utenforskap blant barn og ungdom i Norge kan du søke støtte hos stiftelsen vår Framgang sammen.