Hopp til innhold

Høyt og Gøyt på Kvamskogen

AKE (aktiv, kreativ, endring) jobber med barn og ungdom som har ulike utfordringer. De søkte Framgang sammen om midler til aktivitetsutstyr og bod til Høyt og Gøyt - hytten sin, på Kvamskogen utenfor Bergen.


Aktivitetsutstyret kan brukes av alle som låner hytten

AKE gjengen lager snømann

AKE bruker hytten på Kvamskogen som alternativt lærested. Brukere av hytten er organisasjoner/institusjoner og ildsjeler som driver forebyggende arbeid blant barn og unge. På Kvamskogen skal de unge få oppleve mestring og det å lykkes sammen med andre. 

200 innom hvert år

Hytten besøkes av cirka 200 personer hvert år. Den blir ofte brukt av Alrekstad skole (elever med tilpasningsvansker i forhold til den ordinære skole), Kirkens Bymisjons ungdomstiltak V13, Støttis (gruppebasert støttekontakttiltak), EMFO (institusjon for enslige, mindreårige flyktninger) og flere andre. AKE søkte støtte til utstyrsbod til hytten. 

- En utstyrsbod med utstyr vil kunne gi flere gode opplevelser, utfordringer, mer mestring, naturglede, samhold to læring, og flere barn som får større tro på seg selv. Vi har behov for akebrett, fiskeutstyr, uteleker, spill, bøker med mer. og vi har behov for en bod for oppbevaring av utstyret. Alle som låner hytten vil ha glede av å bruke utstyret, skrev Ingvild Bø Torgersen fra AKE-stiftelsen i sin søknad til Framgang sammen. 

Boden med utstyr er klar til bruk

 

Ikke lenge etter fikk Framgang sammen tilbakemelding om at boden stod ferdig. Hytten ble bygget av elever ved en alternativ skole i Bergen. 

- I løpet av høsten 2017 fikk vi bygget vår etterlengtede utstyrsbod på vår alternative læringsarena, hytten Soltun på Kvamskogen. Boden ble bygget på dugnad, og står nå ferdig og pyntet med snø. Boden skal fylles med aktivitetsutstyr for barn og ung. Aktivitetene vil gi mye mestring, læring og glede for alle som besøker hytten. Opplevelsene vil lagres som dyrebare minner for disse barna og ungdommene. Tusen hjertelig takk for bidraget.

Med vennlig hilsen
AKE-stiftelsen 
v/ Ingvild Bø Torgersen.

Vårens frist for å søke støtte fra Framgang sammen er 22. april