Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hva skjer i fondsmarkedet?

Den siste tiden har fondskunder fått flere gode nyheter. Ikke bare ble fristen for flytting til aksjesparekonto utvidet rett før nyttår, men nå er det også klart at det skjer endringer i prisingen på fondene til en av markedets største forvaltere.


For kort tid siden ble det kjent at DNB kutter prisene på noen av fondene sine. Det er bra at en så stor aktør er med på å presse prisene - det kommer kundene til gode. Er du en av dem som har noen av disse fondene og lurer du på hva endringen betyr for deg? Det kommer an på hvilke av fondene du har. 

Hva betyr det for fondene dine?

Har du noen av DNB sine indeksfond hos oss, får du automatisk de priskuttene som DNB innfører på indeksfondene. 

Når det gjelder de aktivt forvaltede fondene blir ikke prisen kuttet på samme måte. I stedet for å redusere prisen på det produktet som du allerede har, innføres en ny andelsklasse av fondet. Den nye andelsklassen har den nye prisen. Vi vurderer fortløpende om vi skal ta de nye andelsklassene inn for salg eller ikke. 

Den nye prisstrukturen på de aktivt forvaltede fondene har lavere fast forvaltningshonorar, men får et suksesshonorar i tillegg. Den nye prisstrukturen er til glede for de fleste, men den er likevel ikke bare positiv. Generelt mener vi at suksesshonorar gjør det vanskeligere for deg som kunde å beregne hva de faktiske kostnadene blir.

Ikke nødvendigvis billigere

I tillegg til at det er vanskeligere å beregne kostnadene, er det ikke sikkert at prismodellen gjør det billigere for deg. For tiden blir vi kontaktet av kunder som lurer på om det lønner seg for dem at prisstrukturen nå endres.

DNB Teknologi er ett av våre mest populære fond, og det vi får mest spørsmåI om. Ifølge DNB sine egne beregninger ville snittkostnaden for DNB Teknologi de siste fem årene vært 3,93 prosent med den nye prisstrukturen, mot 1,5 prosent i dagens andelsklasse. Så hvis du tenker at DNB Teknologi skal fortsette med de gode resultatene så lønner det seg ikke nødvendigvis å bytte.

Hva skjer nå?

Vi syns det er kjempebra at en så stor aktør som DNB er med på å presse prisene ned, og skaper bedre betingelser for kundene. Det skal vi også fortsette å være med på framover, gjennom å ikke ha gebyrer på kjøp og salg av fond eller for å ha konto. I tillegg skal vi fortsatt ha et av markedets aller beste fondsutvalg, noe som skaper konkurranse mellom forvalterne og bedre betingelser for deg.

Har du sparingen din hos oss skal du være trygg på at det er billig, samtidig som du skal ha de enkleste løsningene for å få den beste sparingen tilpasset ditt behov. 

Under ser du liste over de fondene vi tilbyr handel av, som det nå gjøres endringer på.

Indeksfond  

DNB Europa Indeks

DNB Global Indeks

DNB Norge Indeks

DNB USA Indeks

DNB Norden Indeks

Aktivt forvaltede fond  

DNB Finans

DNB Global Emerging Markets

DNB Health Care

DNB Norden

DNB Miljøinvest

DNB Norge

DNB Norge Selektiv

DNB SMB

DNB Teknologi

DNB Telecom