Hopp til innhold

Fondsfinans sanker priser for avkastning

Lipper Fund Awards 2018 ble avholdt i vår, og en av våre mest populære forvaltere tok hjem priser for god avkastning.


Hvert år deler Thomson Reuters ut prestisjefylte Lipper Fund Awards Nordic til fondsforvaltere som har oppnådd sterk risikojustert avkastning, sammenlignet med konkurrentene i samme kategori.

Beste norske aksjefond siste 10 år

I år klatret Fondsfinans Norge helt til topps og vant kategorien beste norske aksjefond med 10 års historikk. I tillegg vant Fondsfinans Global Energi kategorien beste energifond for 3 års historikk.

I 15 år har forvalter Odd Hellem forvaltet Fondsfinans Norge med en verdibasert tilnærming. Med kun 1 % årlig forvaltningshonorar og ingen tegning- og innløsnings-gebyrer, er fondet også meget konkurransedyktig på pris.

Vi har snakket med Odd Hellem, forvalter for Fondsfinans Norge.

Hva er investeringsfilosofien bak suksessen?

- En tydelig verdibasert tilnærming har preget investeringene i hele perioden, sier Hellem. - Vi er langsiktige og er bevisste på at verdiskapningen i bedriftene skjer over flere år.

Han påpeker at det er helt essensielt å holde seg til investeringsstrategien når det er urolig på Oslo børs.

Hellem fortsetter: - I tillegg har jeg aldri vært begeistret for aksjer med binære utfallsrom. Vi må kunne regne på verdiene, og vi ønsker ikke å ta unødvendig høy risiko for andelseierne våre. Den aktive tilnærmingen vår har vært en forutsetning for å kunne oppnå meravkastning utover markedsindeksen. Vi følger ikke indeksen, men velger selv de selskapene som vi mener har best forutsetning for å levere langsiktig meravkastning.

- Fondets størrelse på omtrent 1 500 millioner gjør at vi også fremover kan fortsette med en god aktiv forvaltning. I Fondsfinans er vi opptatte av at størrelsen på fondene våre samsvarer med det forvaltningsstilen vår tåler. Vi vil stenge et fond når størrelsen går ut over fleksibiliteten i forvaltningen, avslutter Hellem.

Her finner du hele listen over utdelte priser under Lipper Fund Awards.