Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hva skjer hvis jeg mister kortet?

Uforutsette ting kan skje den beste. Det kan være greit å vite på forhånd hva du skal gjøre hvis kortet ditt forsvinner.

Vi går ut av hverdagsrutinen og oppsøker nye opplevelser og impulser. Sommerferie er deilig, men det er også en tid der betalingskortene våre forsvinner i større antall enn de gjør ellers i året. Så hva gjør du hvis uhellet er ute?

1. Sperr kortet

Du trenger ikke ringe noen for å sperre kortet. Det gjør du selv i appen eller i nettbanken. Du går inn på Mine kort, velger kortet du har mistet og Sperre kort. Du kan rebestille kortet i samme slengen, så får du et nytt et.

2. Ta frem kort nummer to

Det er alltid lurt å ha med et ekstra kort. Gjerne både vanlig bankkort og kredittkort. Da slipper du å stå der med skjegget i postkassen hvis det ene kortet ditt blir borte.

3. Sjekk kontoutskriften

Hvis du har vært kjapp med å sperre kortet ditt, skal det litt til at noen skal ha klart å misbruke det. Likevel er det greit å ta en ekstra sveip over kontoutskriften din når det har gått noen dager. Oppdager du noe mistenkelig, ta kontak med oss så hjelper vi deg. 

Og du? Har du Apple Pay på telefonen din? I så fall kan du bruke kortet du har rebestilt med en gang. Det nye kortet blir aktivt i Wallet så fort kortbestillingen er registrert selv om du ikke har mottatt kortet fysisk. 
Husk likevel å aktivere kortet du får i posten når det kommer.