Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Hva kan du bruke kredittkortet til?

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkortet ditt. Har du fått med deg alle? 

Handle på nett

Hos oss har du de samme rettighetene enten du betaler med kredittkort eller debetkort, hvis noe skulle skje. Mange foretrekker likevel å bruke kredittkort når de kjøper noe på nettet. Da unngår du at pengene går ut fra din egen konto når du betaler. Det kan være en fordel dersom du blir svindlet. Da er det banken sine penger som blir stjålet - ikke dine.

Bestille reise

Nå kan vi nesten reise som normalt igjen. Betaler du 50 % av reisen med kredittkortet ditt, er du og familien din forsikret. Forsikringsbeviset finner du i appen og i nettbanken. Du finner det enkelt med mobilen, men skriv det gjerne ut før du drar.

Bruk i utlandet 

Når du er på ferie kan det være smart å bruke kredittkortet med tanke på mulig svindel. Vi anbefaler alltid å ha med to kort når du er ute og reiser i tilfelle noe skulle skje med ett av dem. Bruker du kredittkortet vil du fortsatt ha bankkortet ditt i behold og kunne bruke det selv om du har blitt svindlet og kredittkortet ditt må sperres. Du unngår også at kontoen din blir tømt mens du er på ferie.

Et godt tips er å betale depositum for hotell eller leiebil med kredittkortet. Da slipper du at penger du har på konto blir reservert. Skulle du være så uheldig å oppleve misbruk på kredittkortet, vil ikke pengene forsvinne fra brukskontoen din.

Virtuelt kort

Når du bestiller nytt kort kan du legge det til i mobilbetaling med det samme. Du slipper å vente på posten, og kan begynne å bruke kortet med en gang. Du kan bruke Samsung Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay og Google Pay med kort fra oss. 

Betale regninger 

Betaler du regninger med kredittkort slipper du å bekymre deg for om det er penger på konto når regningen skal betales. Dersom det er lenge til lønn, kan du velge kredittkortkonto når du legger regningen til forfall. Du betaler regningen enkelt med kredittkortet, så kan du betale det tilbake når du får lønn. Du velger selv hvor mye du ønsker å betale inn igjen på kredittkortet, så lenge det er over minimumsbeløpet. 

Husk at hvis du betaler regninger med kredittkort vil renten løpe fra første dag.