Hopp til innhold

Konkurransetilsynet trenger mer tid

24. juni 2020: Konkurransetilsynet trenger mer tid til å vurdere DNB sitt oppkjøp av Sbanken. Det er konkurransen i fondsmarkedet som bekymrer tilsynet.


- Vi synes det er bra at Konkurransetilsynet gjør en grundig vurdering av hvordan oppkjøpet påvirker konkurransen i fondsmarkedet. Vi er spent på hva de kommer fram til når de er ferdige, og mens vi venter skal vi gjøre det vi alltid har gjort - ta vare på Norges mest fornøyde bankkunder, sier Sbanken-sjef Øyvind Thomassen.

Konkurransetilsynet sier i sin foreløpige vurdering at de mener oppkjøpet vil kunne svekke konkurransen og føre til høyere priser i markedet for sparing i fond.

- Bankmarkedet er et stort og viktig marked for norske forbrukere, og DNBs kjøp av Sbanken er et av de største oppkjøpene i markedet på mange år. Basert på foreløpige analyser har tilsynet kommet til at det er nødvendig med ytterligere undersøkelser før det kan tas endelig stilling til om oppkjøpet skal tillates, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese fra Konkurransetilsynet i en pressemelding i dag.

Nå fortsetter Konkurransetilsynet sin behandling av saken. De har frist til 26. august med å enten tillate oppkjøpet eller på nytt varsle stans av oppkjøpet.

DNB vil kjøpe Sbanken

Vi skjønner at det skaper uro når det er snakk om at banken din skal selges. Ingenting er avgjort enda, og på kort sikt påvirker det ikke deg som er kunde hos oss. Her finner du nyttig informasjon om budet på Sbanken.

DNB vil kjøpe Sbanken