Hopp til innhold

Konkurransetilsynet fortsetter å vurdere oppkjøpet

26. august 2021: Konkurransetilsynet melder i dag at de fortsetter å vurdere DNB sitt oppkjøp av Sbanken. Endelig frist for tilsynets konklusjon er 7. oktober.


Tidligere i sommer meldte Konkurransetilsynet at de trengte mer tid til å vurdere om DNB skal få kjøpe Sbanken. Spesielt ønsket de å se på mulige konsekvenser for konkurransen i fondsmarkedet. I uttalelsen fra 24. juni uttrykte tilsynet bekymring for at oppkjøpet vil kunne svekke konkurransen og føre til høyere priser.

Fortsatt er det markedet for sparing i fond som opptar Konkurransetilsynet. 

- Markedet for sparing i fond er i sterk vekst og stadig flere norske forbrukere etterspør slike produkter. Velfungerende konkurranse er avgjørende for å sikre forbrukerne et best mulig tilbud til lavest mulig pris, heter det i dagens pressemelding fra tilsynet.

Konkurransetilsynets Gjermund Nese mener Sbanken er en viktig aktør på det norske markedet for fondssparing.

- Sbanken er en aktør med betydelig konkurransekraft som over tid har vist både evne og vilje til å utfordre de etablerte bankene og være en pådriver for økt konkurranse, sier Gjermund Nese.

DNB sitt ønske om å kjøpe Sbanken har vært til behandling hos Konkurransetilsynet siden midten av april. DNB og Sbanken har nå frist til torsdag 16. september med å komme med sitt svar på Konkurransetilsynets varsel. Tilsynet har deretter 15 virkedager på komme til en endelig konklusjon. Endelig frist i saken er torsdag 7. oktober 2021.

Alt om budet

Vi har laget en samleside for alt som handler om DNB sitt bud på Sbanken. Her finner du oppdatert informasjon om hva som har skjedd siden budet ble offentliggjort 15. april.

Informasjon om bud på Sbanken