Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Slik unngår du å bli lurt

Svindlerne blir stadig proffere. De vil ha tak i pengene dine og fisker etter informasjon som du ikke bør gi fra deg. Blir du utsatt for forsøk på svindel, gjelder det å vite hva du skal gjøre - og ikke minst hva du ikke skal gjøre.

Før i tiden var vi kanskje mest opptatt av å passe oss for lommetyver. Nå har tyvene funnet nye måter å jobbe på. De utnytter tilliten din, og vi har sett flere tilfeller av svindelforsøk der svindlerne har utgitt seg for å ringe på vegne av banken din.

Det hender banken ringer deg, men vi vil aldri be deg om å oppgi detaljer knyttet til innlogging, konto eller kort på telefon.

Har du fått en SMS som ser ut til å være fra en bank? Husk at en bank aldri vil sende deg SMS med aktive lenker, eller for å spørre etter person- eller kortopplysninger. Får du en SMS med lenke, ikke klikk på den og gi gjerne beskjed til banken som er oppgitt som avsender.

En annen vanlig fremgangsmåte er at svindlerne sender deg SMS om en pakke som er stoppet, hvor de ber deg legge inn kortdetaljer for å sørge for at pakken kommer frem. Ikke gjør det!

Viktige råd for å unngå svindel

  • Gi aldri fra deg passord og PIN-koder.
  • Ikke gi fra deg sensitive personopplysninger og kontoinformasjon. En bank vil aldri ringe deg eller sende SMS for å spørre om for eksempel personnummeret ditt eller detaljer om din BankID.
  • Hvis noen presser deg til å ta raske avgjørelser om avtaler og betalinger, legg på og ring bankens hovednummer.
  • Aktiver regionsperre på bankkortene dine. Det gjør du i nettbanken eller appen.
  • Vær kritisk. Hvis noe er for godt til å være sant, så er det sannsynligvis nettopp det.

Hvis uhellet først er ute, hva kan du gjøre?

  • Ring banken umiddelbart og fortell hva som har skjedd.
  • Bytt eventuelle passord du har gitt fra deg.   

Du kan sjekke ut nettvett.no for å få flere tips om hvordan du kan avdekke svindelforsøk.

Del aldri BankID-passordet ditt

Selv ikke med famile eller venner.