Lukk

For at skandiabanken.no skal fungere optimalt lagrer vi cookies. Cookies brukes også til trafikkmåling. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her.

Ooops. Det ser ut som nettleseren din er for gammel til å fungere skikkelig med nettbanken vår. Vi skal fungere bra med det meste, men ikke Android 2.3 og lavere, eller Internet Explorer 8 og lavere.

Les mer om nettleserstøtte

Dine personopplysninger, ditt valg

Har du hørt om GDPR? Kanskje du har fått milelange e-poster fra Gmail, Facebook og Instagram? Det er ofte mye informasjon og vanskelig å forstå. Vi forsøker å oppsummere det kort og enkelt.


For deg som kunde fører GDPR til en viktig og positiv endring. Den har som mål å gi deg bedre kontroll over data om deg selv, og hvordan bedrifter og andre kan bruke data om deg.

GDPR står for General Data Protection Regulation og er en forordning fra EU. En forordning er krav som legger føringer for en ny norsk lov, i dette tilfellet personopplysningsloven. 

Hvorfor kommer GDPR nå?

Personopplysninger blir mer og mer verdifulle. I tillegg går den teknologiske utviklingen i rekordfart og personopplysningsloven har ikke endret seg i samme takt. Derfor er det viktig å gjøre en endring på området nå, slik at den teknologiske utviklingen ikke skal ikke gå på bekostning av personvernet. 

For de fleste betyr det:

At du som privatperson får mer informasjon og oversikt over hvordan ulike selskaper bruker personopplysningene dine, og hvilke rettigheter du har.

Blant annet kommer du snart til å bli bedt om å registrere nye samtykker i nettbanken. De skal gjøre det enklere for deg å vite hva du deler med oss og hvordan vi behandler den informasjonen. 

Kanskje betyr det noe ekstra for noen?

Det kommer krav om innebygget personvern. Det vil si at alle løsninger skal utvikles slik at det blir tatt hensyn til personvernet. Det settes krav til at standard innstillinger på alle systemer og løsninger skal være de innstillingene som gjør at personvernet ditt er best mulig beskyttet. Hvis du skal dele mer informasjon med bedriften, må du aktivt ta et valg om å gjøre det.

Og hva må du gjøre?

Være oppmerksom på hva du gir fra deg av personopplysninger. Det skal være lett for deg å finne informasjon om hva personopplysningene dine skal brukes til.

Les informasjonen om hva du samtykker til. Og husk at du alltid har mulighet til å trekke samtykket tilbake hvis du ikke ønsker at noen skal ha tilgang til personopplysningene dine.