Hopp til innhold

Er du oppdatert?

Ikke la feriepengene dine bli utsatt for svindelforsøk. Ta deg tid til en oppdateringsrunde i sommer. Det er verdt det. 

Det meste av programvare på datamaskiner, mobiler og annen elektronikk har svakheter. Det gjelder helt sikkert en eller flere av datamaskinene eller dingsene dine.

Utsetter du oppdateringer?

Når sårbarheter eller alvorlige svakheter blir oppdaget, publiserer som oftest leverandørene oppdateringer. Noen løsninger er utstyrt med automatiske oppdateringer, men i andre tilfeller blir du bedt om å godkjenne og gjennomføre oppdateringene selv.

Du har kanskje lagt merke til meldinger om tilgjengelige oppdateringer? Noen av dem kan gi deg et valg om å utsette oppdateringen til senere. Velger du da å utsette? Husk at når en oppdatering blir gjort tilgjengelig fra en leverandør forstår også de kriminelle at løsningen har en svakhet og vil prøve å utnytte denne før du rekker å installere oppdateringen. Hva kan kriminelle oppnå med det da, spør du? Jo, de kan for eksempel stjele filene eller passordene dine, eller kanskje bruke datamaskinen din til å lage digitale penger til seg selv eller utøve kriminell virksomhet mot andre.

Start sommeren ferdig oppdatert

De kriminelle tar ikke sommerferie, og vil hele sommeren igjennom jakte på utstyr som de kan misbruke. Kanskje du har du noen oppdateringer som ligger og venter på PC-en eller mobilen din? Hva med å starte sommeren med friske og oppdaterte dingser. Ta gjerne en sjekk på at antivirusprogramvaren på PC-en din fungerer.