Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Sunn lommebok i vinterferien

For noen er vinterferien årets første anledning til å reise vekk og oppleve nye eventyr. For andre er det en nesten helt normal uke med jobb, SFO og barnehage. Uansett hva du skal - her har du noen lure tips.

Vinterferien er en uke hvor pengene gjerne får litt raskere bein å gå på enn ellers i året. Forventningene til hva disse dagene i februar skal inneholde kan være høye, både fra store og små. Men det går fint an å ha det veldig gøy og få inn mange timer med kvalitetstid - samtidig som du skåner lommeboken fra de verste jafsene. 

Tips til deg som vil på ski

Har du tenkt deg i skibakken? Da er det lurt å sjekke prisene for heiskort på forhånd. Mange skisentre tilbyr familiepakker, eller tillater at to voksne deler på et skipass. Så kan de voksne bytte på å kjøre på ski og leke i snøen med barna eller bare slappe litt av mellom slagene.

I løpet av en dag på ski blir alle sultne. Kjøper du mat på kafeer eller restauranter ute i løypen eller i skibakken blir det fort mye penger av det. Smør en fristende matpakke med godt pålegg og ta med en termos med kakao eller kaffe. Tar du i tillegg med sitteunderlag og kanskje til og med et varmt pledd, så trenger du ikke engang lete lenge etter en plass å sitte. Slå leir på en snøhaug, så kan du spise og kose deg ute i frisk luft uten lukten av frityr og våte skiklær.

Er det noen i familien som mangler skiutstyr før dere skal av gårde? Sjekk om det er noen dere kan låne av. For familiens minste kan det være et godt alternativ å leie utstyr hvis det ikke blir så mange flere turer denne sesongen. Til neste år har de sannsynligvis vokst seg til neste størrelse i skisko uansett. Vil du likevel helst kjøpe? Sjekk bruktmarkedet. Der kan du være heldig og finne både pent og lite brukt skiutstyr til en billig penge.

Tips til deg som skal reise til utlandet

Den viktigste jobben du gjør når du skal gjøre reisen din billigst mulig, er å sammenlikne alternativer. Er du fleksibel på hvor du vil reise så er det det aller beste - da kan du reise der hvor du får billigst reise og opphold. Mange søkesider for flyreiser, for eksempel Finn.no, hjelper deg å finne ut hvor og når det er billigst for deg å reise.

En ting mange glemmer å regne med som reiseutgift, er turen til og fra flyplassen du flyr til. Den kan fort bli dyr. Også her kan det være mye å spare på å undersøke på forhånd. Veldig mange steder er det mulig å finne både bra og billig offentlig transport fra flyplassen, men det er garantert ikke de som har de mest prangende reklameskiltene i ankomsthallen. 

Turen er kanskje allerede bestilt, men visste du forresten at det er smart å betale både reise og opphold med kredittkort? Så lenge mer enn 50 prosent av reisen er betalt med kredittkort, er du dekket av reiseforsikringen som følger med kortet. 

For å spare penger når du bruker kortet ditt i utlandet, husk alltid å velge lokal valuta både i minibank og betalingsterminal. Da får du den beste vekslingskursen. Hvis du skal ta ut penger, vent til du kommer frem heller enn å ta ut hjemme før du reiser. Kursen du får da er som regel bedre enn den du får når du tar ut fremmed valuta hjemme.

Og du? Husk å endre regionsperren. Det er utrolig lett å glemme, og som regel kommer vi på det når vi står der og får kortet avvist. Heldigvis er det fort gjort å fikse regionsperren i appen. Gå til Mine kort under Konto og kort, trykk på nedtrekksmenyen på kortet du vil bruke og velg Regionsperre.

Lurt å huske på når du reiser på tur med kortet ditt.

Tips til deg som skal være hjemme

For mange er vinterferien en helt vanlig uke med fulle dager på jobb. Men som regel er denne uken litt roligere enn andre uker, med opphold i fritidsaktiviteter, foreldremøter og andre ting som stjeler tiden din etter arbeidsdagens slutt. Det kan være en fin anledning til å finne på noe kjekt sammen med noen du har lyst til å tilbringe mer tid med. Her er noen forslag:

  • Inviter noen på middag. Det trenger ikke være så veldig avansert for at det skal være kjekt. Hverdagsmiddag med litt ekstra mennesker rundt bordet er undervurdert, synes vi.
  • Gå en tur i nærområdet, gjerne med hodelykter. Mange barn synes det er superspennende å gå tur i mørket med hodelykt. Er det snø der du bor, ta med akebrettet også, og gjerne noe godt å spise eller varmt å drikke. 
  • Lag til kinokveld hjemme. Enten det er sammen med barna og kanskje til og med noen naboer eller venner på dagtid, eller for voksne på kveldstid. Alt som skal til er en stor skål med popcorn, et pledd og en sofakrok. Og en god film selvfølgelig. God fornøyelse!