Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Slik endrer du kontonummer på offentlige sider

Uansett om det gjelder skatteoppgjør, barnetrygd eller studielån - sørg for at du får pengene dine inn på riktig konto.

Hvert år blir kundesenteret vårt kontaktet av mange som lurer på hvor skattepengene deres er blitt av, eller hvorfor feriepengene fra forrige arbeidsgiver kommer så sent. Problemet er ofte at det er et gammelt kontonummer som ligger registrert hos de som utbetaler. 

Den universelle nøkkelen

For de offentlige tjenestene kan du fikse det meste selv, så lenge du har en innloggingsløsning på plass. Den enkleste måten å logge seg inn på alle disse tjenestene, er BankID eller BankID på mobil. 

Skatteoppgjøret

Logg deg inn på skatteetaten.no og velg Endre kontonummer under Skatt og Skattemelding. Når du logger deg inn får du opp hvilken konto som er registrert i dag, og mulighet til å endre konto.

Barnetrygd, pensjon eller andre betalinger fra NAV

NAV står for mange av de vanligste utbetalingene. Mange stønader, slik som barnetrygden og den offentlige pensjonen, utbetales fra NAV. Der er det enkelt å endre kontonummer. Du går inn på nav.no og logger deg inn. Velg Ditt NAV. Under Din oversikt finner du Endre kontonummer/adresse. Hvis du har utbetalinger fra kommunen må du kontakte det lokale NAV-kontoret ditt for å endre kontonummer.

Lånekassen

Er du student mottar du gjerne utbetalinger fra Lånekassen. Som student er kanskje også økonomien litt stram og det kan fort bli kritisk hvis du ikke mottar pengene når du skal. Så sørg for at du oppdaterer kontonummeret. Logg deg inn på lanekassen.no. Velg Din profil og finn Kontonummer for utbetaling av støtte. Her kan du velge Endre for å legge inn nytt kontonummer. 

Når det gjelder arbeidsgiver må du ta kontakt med dem direkte og be dem endre kontonummer. Vi har laget klar en e-post som du kan sende til ny eller gammel arbeidsgiver her.