Hopp til innhold

Sjekk kontoutskriften din og spar penger

Tenker du at kontoutskriften din er en tørr og kjedelig greie som bare kan leve sitt eget liv? Det kan lønne seg for lommeboken din at du tar en ekstra titt på den.


Vi anbefaler at du tar deg tid til å gå gjennom kontoutskriften din hver måned. Det er det flere grunner til. Ved å lese gjennom alt du har brukt penger på den siste tiden, får du et mer bevisst forhold til forbruket ditt. Kanskje finner du til og med noen poster som du fint kunne kuttet ut? I så fall er fort noen kroner spart allerede.

Hold oversikten

Noe annet det kan lønne seg å se etter i kontoutskriften, er abonnementer eller avtaler som du ikke lenger bruker. Det kan være en gammel forsikringsavtale, en kanalpakke til TV eller strømmetjenester. Kanskje fulgte du med på en serie som er ferdig og glemt for lengst? Eller leste du en artikkel som lå bak betalingsmur på en nettavis og valgte det billigste abonnementet? Det månedlige trekket går helt til det stoppes, og det er veldig lett å glemme det. Sjekk om du har noen sånne gamle spøkelser som kan ryddes vekk.

Fleksibelt søk

Hvis du leter etter en spesiell transaksjon kan du søke på tekst fra kontoutskriften, navn på mottaker eller avsender. Du kan for eksempel også skrive inn navnet på kiosken hvor du kjøper kaffe hver morgen for å summere opp utgiftene dine. Kanskje du får deg en overraskelse? Om du ønsker å søke over en lengre periode enn en måned, er det også mulig. Du kan søke på opptil ett år av gangen.

Kontoutskriften din kan du bruke til å:
• Søke på alle kontoene dine 11 år tilbake i tid.
• Se innbetalinger og utbetalinger.
• Finne flere detaljer på hver enkelt transaksjon.

Ekstra sikkerhet

Den kanskje viktigste grunnen til at vi anbefaler deg å sjekke kontoutskriften, er fordi det gjør det veldig mye lettere for deg å oppdage om det har vært noe mistenkelig aktivitet på kontoen din. Sikkerheten rundt bankkort og betaling er veldig god, og vi som bank gjør alt vi kan for å forhindre svindel og kortmisbruk. Men det forekommer likevel, og sjekker du kontoutskriften din så vil du fort oppdage om det er noe som ikke stemmer. Finner du ikke ut av det, bør du sperre kortet ditt inntil det er klart hva som har skjedd. I de aller fleste tilfeller vil det finnes en naturlig forklaring, men det er best å være på den sikre siden.

Etter at du har vært på ferie i utlandet er det ekstra grunn til å følge med på kontoutskriften. Kortet ditt har gjerne vært brukt mange ganger og på mange forskjellige steder. Finner du noe mistenkelig så er det lurt å sjekke opp i det.

Har du prøvd å søke i våre spørsmål og svar? Skriv inn det du vil vite mer om, så finner du alt vi har skrevet av informasjon om det du søker etter. Finner du ikke svar på det du lurer på? Gi oss gjerne en tilbakemelding.