Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

22 år med norsk bankeventyr – vi gir bånn gass videre!

Øyvind Thomassen var med å starte Sbanken for 22 år siden. Nå står han som stolt «far» til en vennlig rebell som har livet foran seg og store ambisjoner for framtiden.


Sbanken-sjefen innrømmer glatt at det siste året har vært av det turbulente slaget. Nå er situasjonen mer avklart, og framtiden ser igjen lys ut for banken med Norges mest fornøyde kunder.

- Vi gønner på videre vi, og satser på å levere enda mer av det kundene liker i tiden framover. Når du er 22 år gammel begynner det gjerne å bli på tide å finne ut hva du vil med livet ditt. For oss er det bare tydeligere enn noen gang at det vi ønsker oss er fornøyde kunder, og en bransje der vi fortsetter å pushe hverandre til å gjøre bank enda enklere og enda smartere for kundene, sier Thomassen.

Sprek 22-åring

Da Sbanken startet opp for 22 år siden som Norges første rene nettbank, var ambisjonen krystallklar: Vi skulle levere enkle, selvbetjente bankløsninger, uten skjulte kostnader og fallgruver notert i liten skrift. Det konseptet lever i beste velgående.

- Det er ingen som kan love at noe skal leve evig. Det kan ikke vi heller. Men det vi kan si, er at den eneste planen vi har, er at Sbanken skal fortsette å være Sbanken også framover. Når noe skal endres, skal det være til det bedre for kundene våre. Det skal fortsatt være det viktigste for oss som skal drive Sbanken videre, sier Sbanken-sjefen.

Så hva mener Thomassen må til for å ta denne 22-åringen helskinnet inn i voksenlivet?

- Det er jo lurt å sørge for at sjefen er fornøyd. Vi som jobber i Sbanken har mange sjefer, nemlig kundene våre. Kundene våre driver oss framover med alt fra rørende ros til ramsalt kritikk, og vi ville aldri hatt det på noen annen måte. Vårt aller viktigste prosjekt er å sørge for at kundene er fornøyde med innsatsen vi gjør hver dag. Det har vært hovedmål og ledestjerne for Sbanken i over 20 år, og sånn skal det være også framover.