Hopp til innhold

Den store plastaksjonen

Hva om vi reiser et helt busslass med Sbankere og plukker plast og gjør en forskjell? 


Miljøgruppen i banken spikret en plan fra avreise til hjemkomst. Buss ble bestilt og mat ble kjøpt inn. Alle som deltok fikk to timer fri med lønn slik at vi kunne dra avgårde med busssen før ettermiddagsrushet.

45 engasjerte medarbeidere brukte en ettermiddag og kveld på plastplukking og sosial grilling.

God hjelp

Miljøgruppen gjennomførte planen Plastplukking

sammen med Bergen og Omlans Friluftsråd (BOF). BOF tipset oss om sted for plastplukking, kart over området, søppelsekker og henting av søppel. Ønsker du å plukke søppel med din bedrift er det et godt tips å ta kontakt med ditt lokale friluftsråd.

En uke før plastaksjonen hadde vi miljøfaglunsj med marinbiolog Marte Haave fra UNI Reaserch. Hennes budskap er at det nytter å plukke plast. På hennes oppfordring registrerte vi plasten vi fant på miljolare.no. Forskerne er interessert i å kartlegge plastomfanget, både med hensyn til hvor, hvor mye og hvilke type plast det er snakk om.

Skal du ut og plukke plast kan du lett registrere dine plastfunn på miljolare.no. Dette er en enkel måte å hjelpe forskerne med å få oversikt over plastproblemene.

Engasjerende og sosialt

Onsdag 25. april reiste engasjerte Sbankere til Skogsøyna i Øygarden kommune. Herfra var det å ta beina fatt i 30 minutter i retning havet. Selv om gjengen kom rett fra arbeid brettet alle opp ermene. Og vi plukket, og plukket og plukket på plast. Det var dessverre nok til alle.

I tillegg til at vi stod med nesen ned i fjæren og kjente på plastelendigheten hørtes mye prat og latter. Det ble en sosial ettermiddag med bål og grilling med glade engasjerte kollegaer. Dette kan absolutt anbefales videre til andre bedrifter.

En av oss tok med kamera og drone og laget en filmsnutt. Den viser at selv om vi plukket enorme mengder plast, fikk vi også tid til å være sosial.