Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Sjekk saldo på studielånet

Lurer du på hva du har i studielån? Nå kan du se saldo fra Lånekassen i appen og i nettbanken.

Saldovisning fra Lånekassen er et pilotprosjekt som har blitt til i samarbeid mellom Sbanken og Lånekassen. Siden i fjor høst har de nærmere 16 000 brukerne av Sbanken beta hatt mulighet til å se saldo på studielånet sitt. Løsningen har blir godt mottatt og er nå utvidet. 

Etterspurt løsning

Da pilotløsningen ble lansert i fjor høst opplyste Lånekassen at mange av deres lånekunder har etterlyst saldovisning i nettbank.

– I en undersøkelse blant våre kunder sa over 90 prosent at de ønsker nettopp dette, sa Nina Schanke Funnemark som er administrerende direktør i Lånekassen.

Saldoen som vises i nettbanken er den samme som vises når du er logget inn på Dine sider i Lånekassen. Du kan dermed se den totale gjelden din i Lånekassen fordelt på lån, renter, gebyrer og omkostninger hvis du har det.

Saldo på studielånet ditt finner du enkelt under Mine lån når du er innlogget. Gå til Lån og Mine Lån, og finn Studielån nederst på siden. Når du henter lånet første gang, må du samtykke til at vi kan hente informasjon om studielånet ditt, så er alt på plass.

Enkelt og oversiktlig

Både Lånekassen og Sbanken ser store fordeler med å la kundene få tilgang til studiegjelden i nettbanken. Blant annet er håpet at det vil bli lettere å holde oversikt over samlet gjeld. 

– Sammen med Lånekassen vil vi bane vei for at norske bankkunder får full kontroll over egen gjeldssituasjon, sier Christoffer Hernæs, leder for innovasjon og utvikling i Sbanken.

Foreløpig er det kun samlet gjeld på studielånet som vises i appen og i nettbanken. Hvis du ønsker å administrere lånet ditt, må du logge deg inn på Dine sider på lanekassen.no.