Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Tre enkle tips for en god start

Det trenger ikke være vanskelig, og du trenger ikke å gjøre alt samtidig. Vi har samlet tre enkle tips til et litt ryddigere år - både for deg og for økonomien din.

Det er ikke måte på hva vi oppfordres til å gjøre bedre når vi starter på et nytt år. Begynn å trene, spis sunt, kutt ut det ene og det andre, og ikke minst – rydd opp i økonomien. Det kan virke overveldende. Derfor har vi samlet tre enkle forslag til hva du kan gjøre slik at du i hvert fall får bedre kontroll på økonomien. 

1. Rydd et rom, et skap eller en skuff

Den der rotete kjøkkenskuffen som du har ergret deg over i lengre tid, der alt ligger oppå hverandre og hulter til bulter. Ta alle tingene utav, luk ut ting som har gått (veldig) ut på dato. Legg alt tilbake, men i system. Ikke legg tilbake ting du vet du ikke kommer til å bruke. Gi det heller vekk.
Bruk gjerne bokser, esker eller skillevegger for å skille ting fra hverandre. Kanskje finner du noe du kan ha til middag i dag?

Vi tror du vil bli overrasket over hvilken tilfredstillelse det er å skape orden i kaos. Da kan det faktisk fort hende du får lyst til å ta fatt på større ryddeprosjekter. Kanskje den stappfulle boden snart står for tur? Mest sannsynlig finner du ting der som du kan legge ut for salg eller gi bort til venner og bekjente. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan selge det du ikke bruker lenger.

2. Sparing: start i det små

Det er en myte at du nødvendigvis må ofre alt du setter pris på for å klare å spare. Vi tror at trikset er å gjøre pengene du sparer utilgjengelige, sånn at det blir vanskeligere å bare bruke dem rett før lønning. For ekspempel ved å start en fast månedlig spareavtale i fond. Du kan begynne med 300 kroner, og så heller øke etter hvert hvis du synes det går greit. Pengene går ut av kontoen din uten at du trenger å gjøre noe, og vi kan nesten love at du i alle fall etter en stund ikke vil merke noenting til at du har mindre å rutte med. Husk at vi heier på deg!

3. Rydd opp i betalingsavtaler

Det siste tipset er kanskje det enkleste. Ta en opprydning i betalingsavtalene dine, både AvtaleGiro og eFaktura. Du finner helt sikkert noen som er gamle og kan slettes. Kanskje du i samme slengen skal opprette noen nye?

Ta gjerne en kikk gjennom kontoutskriften din også når du først er i gang, for å se om du betaler for noen abonnementer, strømmetjenester eller liknende som du har glemt og som du ikke bruker lenger. Det kan fort være noen penger å spare på en sånn gjennomgang. 


Når du har gjort alt dette, kan du hvile deg med god samvittighet. Men vi tipper du er blitt såpass inspirert at du bare vil rydde videre. Eller ta noen knebøy på stuegulvet. Så gå og vær en superhelt!