Hopp til innhold

Spørsmål og svar om fusjonen med DNB

Vi vet at det er mange spørsmål om hva som skjer når vi blir fusjonert med DNB. Vi skal gjøre så godt vi kan for å svare på det dere lurer på.


For å kunne gi informasjon som forhåpentligvis er relevant og nyttig, har vi samlet opp noen spørsmål vi har fått fra dere:

Når skjer fusjonen?

Fusjonsdato er 2. mai 2023. Fram til den datoen er Sbanken fortsatt et heleid datterselskap i DNB.

Hva skjer når Sbanken fusjoneres med DNB?

Sbanken blir en del av DNB, og er etter fusjonen ikke lenger et eget finansforetak. Etter 2. mai er det DNB Bank som er juridisk avtalepart for kundeavtaler i Sbanken-konseptet. Sbanken-konseptet vil også fremover bestå av heldigitale, enkle løsninger, med åpne priser og like betingelser for alle. Vi skal bygge videre på akkurat de samme verdiene og det samme kundefokuset som Sbanken har stått for i 23 år.

Hva skjer med kundeforholdet mitt i Sbanken ved fusjon?

Etter fusjonen er det DNB som er ansvarlig finansforetak for alle Sbanken sine kunder. Du kan fortsette å bruke og forholde deg til Sbanken sin app og nettbank også etter 2. mai, og alle eksisterende avtaler og betingelser blir overført i sin helhet til DNB Bank.

Våkner jeg helt plutselig opp til nye priser 3. mai?

Nei. Vi er forpliktet gjennom Finansavtaleloven til å varsle deg åtte uker på forhånd hvis vi skal endre pris på noen av tjenestene du bruker. En fusjon gir ingen unntak for dette kravet. Vi kommer til å fortsette å informere deg om eventuelle pris- og renteendringer både før og etter fusjonen, akkurat som vi alltid har gjort.

Må jeg ringe kundeservice hos DNB hvis jeg trenger hjelp til noe etter 2. mai?

Du som er kunde i Sbanken-konseptet får hjelp av de samme folkene som før - når du trenger det. Du kan kontakte kundeservice på samme måte som før fusjonen.

Hva skjer med boliglånet mitt etter fusjonen?

Ingenting annet enn at det er DNB Bank som er ansvarlig juridisk part som långiver. Du har fortsatt ingen gebyrer, og kan fortsette å betjene lånet ditt akkurat som du gjorde før fusjonen. Eventuelle renteendringer kommer vi til å informere deg om i god tid, akkurat som vi alltid har gjort.

Får jeg ny app og nettbank etter fusjonen?

Du kan fortsatt bruke og forholde deg til Sbanken app og nettbank etter 2. mai.

Kan jeg fortsatt betale med Sbanken-kortene mine etter fusjonen?

Du kan fortsette å bruke bankkort fra Sbanken som før, også etter 2. mai.

Hva skal Sbanken være i DNB?

Sbanken blir videreført som sekundært merkenavn og kundekonsept i DNB Bank. Sbanken-konseptet skal bestå av selvbetjente, digitale, enkle løsninger, med åpne priser og like betingelser for alle. Som kunde i Sbanken-konseptet får du hjelp av de samme folkene som før, og kan kontakte Kundeservice på samme måte som før fusjonen.

Hva skjer med innskuddsgarantien?

Etter fusjonen er ikke Sbanken lenger et selvstendig finansforetak, men en del av DNB Bank. Dermed er det DNB som gjennom medlemskap i Bankenes Sikringsfond garanterer for innskuddene dine. Denne endringen har kun praktisk betydning dersom du ved fusjonen har innskudd både hos oss og hos DNB som til sammen utgjør mer enn 2 millioner kroner. Hvis det gjelder deg, har du fått direkte informasjon fra oss om endringer i innskuddsgarantien og hva det betyr for deg.

Hva skjer med bedriftsbanken?

Sbanken Bedrift skal ikke videreføres som et eget konsept sånn som Sbanken privat. Sammen med DNB skal vi som har bygget opp Sbanken Bedrift skape helt nye opplevelser og løsninger for bedrifter. Du kan lese mer om hva som skjer med bedriftsbanken her.

Hva hvis jeg ikke vil være kunde lenger?

Vi kommer til å gjøre alt vi kan for at du skal være fornøyd også etter fusjonen. Men hvis du ikke vil være med oss videre, kan du avslutte enkelttjenester som konto og kort selv i nettbanken eller i appen. Lån, aksjer og fond kan du flytte ved å kontakte banken eller aktøren du vil flytte til. Når du har avsluttet den siste kontoen, avsluttes kundeforholdet automatisk.
Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte oss på telefon 55 26 00 00 eller via chat når du er innlogget.

Hvor kommer mer informasjon om fusjonen?

Meldingsboksen i nettbanken er den sikreste måten for oss å nå deg, og der finner du alt som er av betydning for deg og kundeforholdet ditt i Sbanken. Vi har laget en samleside med informasjon om fusjonen, som vi kommer til å holde oppdatert en god stund fremover.