Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Slik refinansierer du forbrukslån og annen dyr gjeld

Har du gjeld i form av forbrukslån eller dyre kreditter? Da er det smart å sjekke hva du betaler og hvor mye du kan spare på å refinansiere.

Tenker du at det er stress å sammenlikne betingelser for å se om du kan spare penger på å refinansiere? Det er enklere enn du tror. Det eneste du må gjøre er å logge deg inn i Gjeldsregisteret for å skaffe deg oversikt over gjelden din, og fylle ut en uforpliktende søknad på Sbanken.no. Alt sammen fikser du på nett, og det tar ikke lang tid.

Søk om refinansiering

Få oversikt over gjelden din

Det første du må gjøre er å skaffe deg oversikt over gjelden din. Du må få kontroll på både den gjelden du ønsker å refinansiere og eventuell annen gjeld som for eksempel boliglån, fellesgjeld i borettslag, billån og studielån.

Innføringen av Gjeldsregisteret har gjort det enkelt å få oversikt over usikret gjeld. Du logger deg inn med BankID og får oversikt over forbrukslån, kredittkort og andre kreditter som er registrert på deg. Banker og andre som tilbyr kreditt er pliktig til å rapportere de usikrede lånene dine til Gjeldsregisteret.

Opplysninger om boliglån, billån og studielån finner du hos bankene du har lånene hos og Lånekassen. Disse lånetypene vises ikke i Gjeldsregisteret.

Fyll ut søknad på nett

Når du har alle opplysningene om gjelden din, kan du starte på søknaden om refinansiering. På Sbanken.no søker du enkelt og uforpliktende, og du får svar på søknaden din med det samme.

Regn ut beløpet du vil søke om ved å legge sammen gjelden din som vises hos Gjeldsregisteret. Du kan ta med både forbrukslån (nedbetalingslån) og rammekreditter, som blant annet inkluderer kredittkort og kontokreditter. Rund totalbeløpet opp til nærmeste tusen kroner, så tar du høyde for rentekostnaden fram til lånet blir innfridd.

Vi tilbyr blant markedets beste betingelser på refinansiering med en lav gjennomsnittsrente på 10,90 prosent. Når du refinansierer er det vi som tar jobben med å innfri lånene hos dine nåværende kreditorer, og du får full kontroll når du sitter igjen med ett lån og én månedlig faktura.

Ting du bør tenke over

Dersom du skal vurdere et lånetilbud fra oss mot et tilbud fra en annen bank, må du sammenlikne den effektive renten. Den viser hva du faktisk betaler for lånet i tillegg til rentekostnaden, som for eksempel etablerings- og termingebyr, som du ikke betaler hos oss.

Hos oss kan du kjøpe betalingsforsikring hvis du ønsker ekstra økonomisk trygghet. Forsikringen sørger for at du kan betjene lånet ditt dersom noe uforutsett skjer, for eksempel om du blir sykemeldt eller mister jobben.

Søk om refinansiering