Hopp til innhold

DNB forlenger tilbudsperioden

DNB forlenger tilbudsperioden for budet på Sbanken. Ny frist for å akseptere er 7. juni.


15. april annonserte DNB at de ønsker å kjøpe alle aksjene i Sbanken. Kjøpstilbudet er blant annet betinget av at DNB får kjøpe minst 90 prosent av aksjene.

Aksjonærene våre hadde frist til klokken 16.30 i dag 24. mai med å akseptere tilbudet. Da fristen gikk ut hadde DNB ikke oppnådd ønsket eierandel. I tillegg til de 9,8 prosent som DNB kjøpte i markedet rett etter budet, har de fått aksept fra eiere som sitter på 53,1 prosent av aksjene i Sbanken.

Avklaring til høsten

Tilbudsperioden forlenges derfor til 7. juni. Budprisen på 103,85 kroner per aksje er uendret.

Forlengelse av akseptfristen er en mulighet som DNB har ifølge tilbudsdokumentet. Fristen kan bli forlenget flere ganger, men ikke lenger enn til 5. juli. DNB kan ikke overta aksjene før oppkjøpet er vurdert og godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

En endelig avklaring på om DNB får gjennomføre oppkjøpet er ventet utpå høsten.

Ingen endringer for kunder eller ansatte

Vi må altså enda vente en stund før eiersituasjonen er avklart. Mens vi venter, skal vi fortsette å stå på til det beste for kundene våre. Inntil videre er alt som før og betingelsene de samme.

Skulle det bli aktuelt med endringer som påvirker deg som er kunde hos oss, så skal vi informere om det – grundig og i god tid sånn som vi pleier.

7. juni 2021: DNB forlenger fristen og øker budet

I dag gikk den utvidete fristen for DNBs bud på Sbanken ut. Nå forlenger DNB akseptfristen med én uke, frem til 14. juni, og øker samtidig budet til 108,85 kroner per aksje. 

DNB opplyser at de per i dag har fått aksept for å kjøpe totalt 74,9 prosent av aksjene i Sbanken.