Hopp til innhold

DNB kjøper Sbanken

DNB kjøper Sbanken. Her finner du informasjon om oppkjøpet som vi håper kan være nyttig.

DNB er majoritetseier i Sbanken

30. mars 2022: DNB har nå kjøpt ut aksjonærene som hadde akseptert tilbudet om å selge aksjene sine. Med det eier DNB 91,78 % av aksjene i Sbanken.

De resterende aksjene i Sbanken blir tvangsinnløst innen kort tid. Det vil si at også de aksjonærene som ikke hadde akseptert tilbudet, vil få oppgjør for sine aksjer. Når tvangsinnløsingen er fullført, er Sbanken et heleid datterselskap av DNB. 

DNB kjøper Sbanken

Konkurranseklagenemnda: DNB får kjøpe Sbanken

16. mars 2022: Konkurranseklagenemnda gir DNB fullt medhold i klagen, og gir klarsignal til at DNB får kjøpe Sbanken. Nå starter arbeidet med å bygge framtidens Sbanken sammen med DNB.

DNB kjøper Sbanken Alt om oppkjøpet

DNB klager på vedtaket

3. desember 2021: DNB klager på vedtaket fra Konkurransetilsynet som forbyr oppkjøpet av Sbanken. Nå har tilsynet 15 virkedager på å videresende klagen til Konkurranseklagenemnda.

Nemndas avgjørelse er ventet innen 16. mars 2022.

Konkurransetilsynet sier nei til at DNB kan kjøpe Sbanken

Konkurransetilsynet sier nei til DNB-oppkjøp

16. november 2021: I dag ble det klart at Konkurransetilsynet forbyr DNB sitt planlagte kjøp av Sbanken. 

Vi i Sbanken ser framover, og gleder oss til å fortsette å gjøre bank enda enklere og enda smartere.

Enklere, smartere bank DNB klager på vedtaket

DNB forlenger fristen for myndighetsgodkjennelse

25. november 2021: I forrige uke ble det klart at Konkurransetilsynet forbyr DNB sitt planlagte oppkjøp av Sbanken. DNB vurderer fortsatt om de skal klage på vedtaket. I dag kom det melding om at DNB forlenger fristen for myndighetsgodkjennelse i tilbudet de har gitt aksjonærene. Dette gjør de fordi tilbudet ellers ville løpt ut før DNB hadde hatt 15 dager til å vurdere om å de vil klage på vedtaket.

DNB har fortsatt frist til 7. desember å beslutte om de vil klage på Konkurransetilsynets vedtak eller ikke.

Siste frist 18. november

DNB fortsetter dialogen med Konkurransetilsynet. Siste frist for å konkludere i saken er 18. november. Det er ikke mulig med flere utsettelser etter denne datoen.

Ny frist 28. oktober

DNB har foreslått såkalt avhjelpende tiltak for Konkurransetilsynet, som nå har frist til 28. oktober med å vurdere om de godkjenner oppkjøpet.

Konkurransetilsynet fortsetter vurderingen

Konkurransetilsynet fortsetter vurderingen av oppkjøpet

26. august 2021: Konkurransetilsynet skriver i en ny oppdatering at de fortsatt vurderer DNB sitt oppkjøp av Sbanken. Nå skal bankene svare på tilsynet sitt varsel innen 16. september. Fristen for å komme med en endelig konklusjon i saken er 7. oktober 2021.

Konkurransetilsynet jobber videre

Finansdepartementet har godkjent oppkjøpet

1. juli 2021: Finansdepartementet har godkjent DNB sitt planlagte oppkjøp av Sbanken. Godkjennelsen kommer etter råd fra Finanstilsynet.

Fortsatt gjenstår vurderingen fra Konkurransetilsynet. Den er ventet senest 26. august.

Konkurransetilsynet trenger mer tid

24. juni 2021: Konkurransetilsynet trenger mer tid til å vurdere DNB sitt oppkjøp av Sbanken. Det er konkurransen i fondsmarkedet som bekymrer tilsynet.

Frist for vurdering: 26. august

Tilbudsperioden er avsluttet - hva nå?

Mandag 14. juni ble det klart at DNB har kjøpt og fått aksept for å kjøpe totalt 91,2 prosent av aksjene i Sbanken. Så hva skjer nå?

Hva som skjer framover

7. juni 2021: DNB forlenger fristen og øker budet

I dag gikk den utvidete fristen for DNBs bud på Sbanken ut. Nå forlenger DNB akseptfristen med én uke, frem til 14. juni, og øker samtidig budet til 108,85 kroner per aksje. 

DNB opplyser at de per i dag har fått aksept for å kjøpe totalt 74,9 prosent av aksjene i Sbanken.

DNB forlenger tilbudsperioden

24. mai 2021: DNB forlenger tilbudsperioden for budet på i Sbanken. Ny frist for å akseptere er 7. juni. Budprisen på 103,85 kroner per aksje er uendret.

Tilbudsfristen utsatt til 7. juni

Hva skjer hvis banken din blir solgt?

Vi skjønner at det skaper uro når det er snakk om at banken din skal selges. Men hva skjer ved et eventuelt oppkjøp?

Hva skjer hvis Sbanken blir solgt

Vi står på videre - og gir rentegaranti!

Daglig leder Øyvind Thomassen takker for et helt unikt engasjement, og gir alle kunder - også nye - rentegaranti og gebyrfrihet på boliglån i hele 2021.

Sbanken er fortsatt Sbanken

Hvorfor gir vi rentegaranti?

Vi gir rentegaranti hvor vi lover å holde boliglånsrenten uendret ut året. Hvorfor gjør vi det og hva betyr det for deg?

Hvorfor rentegaranti?

DNB vil kjøpe Sbanken

DNB har levert bud med ønske om å kjøpe Sbanken. Prosessen vil ta tid, og på kort sikt påvirker det ikke deg som er kunde hos oss.

DNB vil kjøpe Sbanken

Tilbudsdokumentet er tilgjengelig

DNB sitt tilbudsdokument for budet på Sbanken ble offentliggjort via Oslo Børs den 23. april. Tilbudsperioden varer fra mandag 26. april klokken 09.00 til 24. mai klokken 16.30. Betingelsene i tilbudet er nøyaktig de samme som tidligere er offentliggjort. Spørsmål om tilbudet må rettes til budgiver.

Se børsmeldingen

Spørsmål og svar

Hvordan påvirker det meg som kunde hvis DNB kjøper Sbanken?

[15. april 2021] Uansett hva som skjer med eierskapet av Sbanken – slike prosesser tar tid. Det er uansett lite sannsynlig at det kommer endringer før i 2022.

Vi skal fortsette å utvikle og levere de samme gode digitale kundeopplevelsene innen bank, sparing og bedrift som før, til de samme prisene.

Det er ingen endringer som inntreffer i dag, sannsynligvis vil det ikke være noen endringer for kundene våre før i 2022. Det betyr at du kan fortsette å bruke oss akkurat som før. Om du har et finansieringsbevis fra oss, kan du kjøpe bolig som planlagt. Dersom du har andre prosesser gående med oss, enten det gjelder bestilling av kort, søknad om lån, flytting av aksjesparekonto, reiseforsikring eller andre tjenester så vil disse fortsette som før.
Hvis det kommer endringer som påvirker deg, får du beskjed av oss god tid i forveien.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Blir jeg DNB-kunde hvis Sbanken blir kjøpt opp av DNB?

[15. april 2021] Nei. DNB har lagt inn bud på Sbanken, og en avklaring på om vi blir solgt får vi først når dagens aksjonærer har tatt stilling til budet og tilsynsmyndighetene har sagt sitt. Vi lover å holde deg oppdatert om alle endringer som påvirker deg. En slik prosess tar tid, og hvis DNB blir vår nye eier er det uansett lite sannsynlig at det skjer endringer for kundene våre før i 2022.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Beholder jeg produkter og tjenester med prisene jeg har i dag hvis Sbanken blir solgt?

[15. april 2021] DNB har lagt inn bud på Sbanken, og en avklaring på om vi blir solgt får vi først når dagens aksjonærer har tatt stilling til budet og tilsynsmyndighetene har sagt sitt. Inntil et eventuelt oppkjøp er formelt gjennomført vil alt være som før. Hvis DNB blir vår nye eier, vil det sannsynligvis ikke påvirke kundene våre før i 2022. Du vil ha de samme gode digitale banktjenestene med samme priser som tidligere. Dersom vi endrer prisene våre så varsler vi om det på vanlig måte. Vi har som alltid en ambisjon om å ha svært konkurransedyktige betingelser, og det vil vi fortsette med.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Hva skjer med nettbanken hvis Sbanken får ny eier?

[15. april 2021] Uansett hva som skjer, blir det sannsynligvis ingen endringer før i 2022. Ingenting skjer med nettbanken og du kan logge inn akkurat som før. Dersom det kommer endringer som påvirker deg, får du beskjed god tid i forveien.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Hva innebærer det hvis DNB kjøper Sbanken?

[15. april 2021] DNB har fremmet et tilbud til alle aksjonærene om å kjøpe samtlige aksjer. Nå må aksjonærene våre ta stilling til tilbudet. Gjennomføring av kjøpet forutsetter blant annet at en stor nok andel av aksjonærene vil selge sine aksjer til DNB, i tillegg til at Finanstilsynet og Konkurransetilsynet må godkjenne kjøpet. Det er opp til Sbanken sine aksjonærer om de vil akseptere budet fra DNB, eller om de ønsker å beholdeaksjene sine. Det kan heller ikke utelukkes at det vil komme bud fra andre virksomheter.

Aksjonærene må ta stilling til tilbudet innen ca 20. mai. Deretter må kjøpsavtalen godkjennes av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet før den trer i kraft. Det vil trolig tidligst skje i løpet av tredje kvartal 2021. For kunder og medarbeidere i Sbanken er det lite sannsynlig at det blir endringer før i 2022.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.

Hvor finner jeg mer informasjon om endringene i Sbanken fremover?

[15. april 2021] Hvis det skjer endringer som påvirker deg, får du informasjon direkte og i god tid. Vi vil også holde nettsiden vår oppdatert med siste informasjon.

Hjalp dette svaret deg?
Hjalp dette svaret deg? Ja Nei
Avbryt

Takk for tilbakemeldingen din!

Dette hjelper oss til å gjøre banken bedre.