Hopp til innhold

Etter fusjonen med DNB 2. mai 2023 er Sbanken et konsept levert av DNB Bank ASA. Det er DNB Bank ASA som er juridisk avtalepart for og leverandør av alle tjenester i Sbanken-konseptet. Denne siden ble sist oppdatert da Sbanken var et selvstendig finansforetak.

Lavest rente over tid

Lokketilbud og kampanjerente gir kortvarig glede. Derfor gir vi deg heller lavest rente over tid.


Boliglånet er for mange den største og viktigste posten i privatøkonomien. Små forskjeller i rente kan gi store utslag på hva du betaler tilbake til banken din, og det er dessverre mange som betaler mer enn de må. 

Fikk du en lav rente og gode betingelser da du tok opp boliglånet? Da bør du sjekke hva du har i dag og hva som har skjedd med renten din siden du signerte lånedokumentene. 

Store forskjeller

I lange perioder har det vært så mye som en prosent forskjell i rente mellom bankene som gir lavest og høyest rente. 

Hvis vi tar et kjapt regnestykke: La oss si at du eier en bolig med verdi på 3,5 millioner og har 2 millioner i lån. Hvis du da har en effektiv rente på 2,50 prosent og nedbetalingstid på 25 år, skal du betale renter og avdrag på 8 942 kroner i måneden.

Hvis renten din hadde vært en prosent høyere med effektiv rente på 3,5, ville de månedlige lånekostnadene dine være 9 954 kroner - over 1 000 kroner mer hver eneste måned. Sånt blir det penger av. 

Om du kan få 0,5 prosent lavere rente ved å flytte lånet ditt, så høres kanskje det lite ut. Men på regnestykket over utgjør det faktisk litt over 6 000 kroner i løpet av et år. Tenk hvor mye gøy du heller kan bruke de pengene på.

Har du lyst til å sammenlikne aktuelle banker for å undersøke hva de tilbyr? Bruk Finansportalen, så finner du enkelt ut hvilken bank som kan gi deg de beste betingelsene.

 

Tall og grafer som viser rentenivået i norske banker siden januar 2013, er utarbeidet av Cicero Consulting for Sbanken. Cicero Consulting AS er et norsk produkt- og analyseselskap med spesialkompetanse innen bank- og finanssektoren.

Kvitt deg med gebyrer

Skal du virkelig få greie på hva lånet ditt koster, er det en annen viktig ting du bør sjekke opp i - nemlig hva du betaler i gebyrer. Bankene oppgir ofte nominell rente, som bare forteller hvor mye renter banken tar av lånebeløpet. Effektiv rente derimot, er medregnet alt du betaler i kostnader og gebyrer på lånet ditt. Den er alltid høyere enn nominell rente, og noen ganger ganske mye høyere.

Tenker du at det stress å flytte boliglånet? Det er det ikke. Legger du inn en søknad i nettbanken, får du kjapt tilbakemelding på hva vi kan tilby deg. Da kan du se hvor du får best rente og velge å ha lånet ditt der det lønner seg for deg. 

Hva koster det? Hvor mye kan jeg låne?
Lånetype Hjelp

Boliglån nedbetales etter en fast nedbetalingsavtale. Vi tilbyr inntil 85 % av boligens verdi som boliglån. Rammelån er en fleksibel låneform og fungerer som en kredittramme på en konto. Du velger selv når og hvor mye du betaler inn i slengen. Vi tilbyr inntil 60 % av boligens verdi som rammelån. Du må ha nedbetalt lånet innen 25 år.

Legg inn den verdien du tror at boligen din har i dag. For andeler i borettslag er verdien eksklusiv fellesgjeld.

Velg hvor stor boligkreditt du ønsker. Husk at boligkreditt kun er tillatt opp til 60 % av boligens verdi.

Legg inn hvor høy fellesgjelden er på din andel i borettslaget.

Den effektive renten er nominell rente pluss eventuelle gebyrer. Den forteller hva lånet faktisk vil koste deg.

Avdragsfrihet betyr at du bare betaler renter på lånet, og ikke avdrag. Er lånet innenfor 60 % av boligens verdi, kan vi tilby avdragsfrihet.

Månedlig beløp:

,-

 • Lånebeløp:,-
 • Våre gebyrer: 0,-
 • Nominell rente: %
 • Effektiv rente: %
 • Totalpris over 20 år: ,-
 • Lån: Annuitetslån

Renter første måned:

,-

Hvis hele kreditten er brukt

 • Kredittramme:,-
 • Våre gebyrer: 0,-
 • Nominell rente: %
 • Effektiv rente: %
 • Kredittens varighet: 25 år

Årsinntekt er fastlønn før skatt er trukket fra. Variabel/midlertidig inntekt, som for eksempel bonus, skal ikke tas med.

Har du bil?
Antall barn under 18 år

Legg inn for eksempel studielån, billån, forbrukslån og boliglån.

Estimert lånebeløp

0,-

Dette kan du låne i tillegg til samlet lån fra før.
For å få en nøyaktig beregning, søk om lån og få et uforpliktende tilbud.